Autonieuws

Design Ford Tourneo aangescherpt

De Ford Tourneo was al relatief scherp gelijnde bus en dan hebben we het vooral over de puntige voorzijde. De gefacelifte versie gaat echter nog een flinke stap verder.

Fijne, betaalbare reisbus, de Ford Tourneo. Al een paar jaartjes en Ford vond het inmiddels wel tijd voor een vernieuwingsronde. Zo gezegd, zo gedaan. Een stevige facelift nog wel, want het front ging behoorlijk op de schop. Herkennen doe je de ruimtelijke Tourneo, die zowel in personen- als commerciële bedrijfsuitvoering verkrijgbaar is, echter nog altijd meteen. Sowieso als Ford, want de neuspartij van de Tourneo ligt onmiskenbaar in lijn met de Mondeo en (nieuwe) Fiesta. Nu meer dan ooit tevoren. Met name de voortaan niet langer onderbroken grille is daar verantwoordelijk voor, alsook de vloeiender getekende mistlampenbehuizingen.

Nieuw dashboard
Binnenin tref je zelfs een compleet nieuw dashboard aan. Vanaf foto nog een beetje druk zoals we dat van Ford kennen maar al een stuk rustiger op het netvlies dan het was. Ook is er veel aandacht besteed aan de materialen volgens het merk. Zo zijn er meer zachte oppervlakken en sfeer verhogende details in chroom of pianolak toegepast. Het hoogtepunt wordt echter gevormd door het nieuwe 8 inch display dat bij het infotainmentsysteem SYNC 3 en enkel de duurdere Tourneo's hoort.

Comfortabeler en stiller
Nieuw ontworpen zijn ook de zes individuele stoelen. En er is werk gemaakt van de stilte aan boord dankzij meer isolatie. Is er nog meer nieuws? Ja. Namelijk dat het aantal functies voor bestuurdersassistentie is uitgebreid. Zo is Intelligent Speed Limiter erbij gekomen, alsook verkeersbordherkenning. Bovendien is de Tourneo voortaan te bestellen met dodehoekwaarschuwing incluis Cross Traffic Alert. Handig wanneer je achteruitrijdt uit een onoverzichtelijk parkeervak. Op de motorpalet prijken nog altijd dieselmotoren met vermogens van 105, 130 en 170 pk.

De vernieuwde Ford Tourneo is later dit jaar te koop met een lancering in het eerste kwartaal van 2018. Eventjes geduld dus nog.

Gerelateerde artikelen

Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend

Autonieuws
Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend
> Artikel lezen

Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet

Autonieuws
Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Ford onthult nieuwe Tourneo Connect

Autonieuws
Ford onthult nieuwe Tourneo Connect
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.