Autonieuws

Volkswagen geeft CC de naam EOS

Twee weken voor de IAA in Frankfurt laat Volkswagen weten dat ze hun Coupé-Cabriolet de naam Eos gaan geven. De Eos is een compleet nieuw model gepositioneerd tussen de Golf en de Passat.

Dat Volkswagen met een Coupé-Cabriolet zou gaan komen is al lange tijd bekend. Het merk kan niet achterblijven in de succesvolle CC-trend. Op de IAA in Frankfurt is het dan eindelijk zover, daar presenteert Volkswagen haar CC. Enkele weken geleden lieten wij u de eerste spionagefoto´s van de Eos zien. Daaruit werd al duidelijk hoe de Eos er in grote lijnen uit gaat zien.
 
Griekse godin
De naam refereert aan een Griekse genaamd Eos. In de Griekse mythologie gaat Eos te boek als de godin van de zonsopgang. ´s Morgens komt zij uit de zee en brengt het zonlicht. Bovendien is Eos de moeder van de wind, de avond en de sterren. Volgens Volkswagen past deze naam perfect bij een cabriolet.
 
Eos R32
Technisch is de Eos grotendeels gebaseerd op de Passat maar ook van de Golf zijn onderdelen geleend. De motoren varieren in vermogen van 115 tot 250 pk. Een sportieve versie met de 250 pk sterke V6 uit de Golf R32 zit ook in de pijplijn.

IAA Frankfurt
Volkswagen presenteert de Eos tijdens de IAA in Frankurt. De persconferentie van VW is op 12 september. Tegen die tijd kunnen wij meer vertellen en laten zien van de nieuwe CC van het Duitse merk.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Eos fors duurder door nieuwe Golf Cabrio

Autonieuws
Volkswagen Eos fors duurder door nieuwe Golf Cabrio
> Artikel lezen

Forse prijsverlaging Volkswagen Eos

Autonieuws
Forse prijsverlaging Volkswagen Eos
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.