Autonieuws

Ford laat line-lock straks ook op Mustang Ecoboost los

Als je binnenkort overal rokende Ford Mustangs ziet, dan weten we nu hoe dat komt. De Amerikanen gaan alle modellen leveren met Line-Lock, dus je maakt makkelijker dan ooit burnouts.

Ford leverde de bloedsnelle Mustang GT al met Line-Lock. Dat systeem blokkeert de voorwielen, waardoor je zonder moeite je achterbanden op kunt roken. Koop je de Mustang-facelift, dan is Line-Lock ook beschikbaar voor de variant met 2.3-liter viercilinder Ecoboost. Natuurlijk heb je dan minder vermogen dan de V8 levert, maar het moet nog steeds lukken om een behoorlijk rookgordijn te creëren.

Zo werkt het
Line-Lock werkt eigenlijk heel simpel. Je activeert het systeem via het menu en vervolgens gaat al het vermogen naar de achterwielen, terwijl de voorremmen blokkeren en je op je plaats houden. Je kunt natuurlijk in de spiegel kijken om te zien of het lukt om je banden te slopen, maar ook op je display wordt een burnout-animatie getoond.

Geduld...
We zullen nog wel even geduld moeten hebben voor we een Mustang met Line-Lock op de openbare weg zien. De eerste exemplaren gaan dit najaar de weg op in de Verenigde Staten. In Europa moeten we nog meer geduld hebben.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.