Autonieuws

Aston Martin Vulcan AMR Pro: angstaanjagende krachtpatser

Mocht je de Aston Martin Vulcan nog niet extreem genoeg vinden, dan hebben we goed nieuws voor je. De Vulcan AMR Pro is in alle opzichten verrassend, want de Britten hebben niet zomaar wat pk's toegevoegd.

De Vulcan beschikt al over een 820 pk sterke V12, dus extra pk's heeft deze brute bolide eigenlijk niet nodig. In plaats daarvan zijn de versnellingen korter gemaakt, zodat je sneller kunt accelereren. Daarnaast krijg je een flinke bak extra downforce, zelfs meer dan de V8 Vantage die Aston Martin Racing inzette tijdens de 24 uur van Le Mans.

Panelen en flapjes
Als je 'm vergelijkt met de standaard Vulcan, dan is er het nodige veranderen. Zo zijn er panelen toegevoegd bij de voorwielen om de voorkant op de weg te drukken en de lucht langs de voorwielen te leiden. Dankzij de enorme splitter aan de voorkant stuurt de Vulcan ook nog eens strakker dan voorheen.

Downforce
De achtervleugel blijft net zo groot, maar krijgt een nieuw design om nog meer downforce te genereren. Dat brengt de aerodynamica nog meer in balans, waardoor de tractie aan de achterzijde én de grip aan de voorkant verbeterd worden. Dat resulteert in nog snellere rondetijden, al geeft Aston Martin geen concrete voorbeelden.

Niet te koop
Mocht je er een willen kopen, dan moeten we je teleurstellen. De Aston Martin Vulcan AMR Pro gaat namelijk niet in de verkoop. Je kunt 'm alleen krijgen als je nu al een Vulcan hebt en vervolgens om een upgrade vraagt bij Aston Martin. De eerste 'verbouwingen' zijn nu al in gang gezet. Deze klanten kunnen hun Vulcan in de herfst weer terugverwachten.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe
> Artikel lezen

Aston Martin: Vanquish-naam keert sneller terug dan je denkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!

Autonieuws
Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!
> Artikel lezen

Aston Martin heeft de Rapide AMR af

Autonieuws
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.