Autonieuws

Hoe compact is de nieuwe Jaguar E-Pace?

Dat weten we op 13 juli als Jaguar in Londen de E-Pace voorstelt. De SUV is naar verwachting niet heel veel kleiner dan de succesvolle F-Pace.

Ian Callum, directeur design bij Jaguar, karakteriseert de nieuwkomer als 'een opvallend model dat borg staat topprestaties'. "We vertrouwen er op dat ook deze Jaguar de zintuigen prikkelt." Goed, dat hadden we zelf ook nog wel kunnen bedenken.

Glimp
Een glimp van het uiterlijk van de E-Pace kregen we al door de spionagebeelden. Het lijkt een combinatie van de F-Pace en de reeds in Los Angeles voorgestelde, honderd procent elektrische, I-Pace Concept.

Platform
Vooralsnog is het wachten op de introductie. Daar worden de technische gegevens bekend gemaakt maar gezien de samenwerking met Land Rover moeten we niet gek opkijken als een bekend platform (Discovery Sport) wordt gebruikt. Ook wat betreft de benzine- en dieselmotoren wordt er ongetwijfeld gewinkeld in de schappen van Jaguar en Land Rover, All-Ingenium dus. Veiligheidsvoorzieningen en 4x4-techniek zullen de E-Pace ook bereiken.

SUV-smaak
Jaguar heeft de SUV-smaak te pakken. Na de F-Pace en de E-Pace volgt in 2018 de honderd procent elektrische I-Pace. Dat de stoere modellen naar meer smaken, heeft onder meer te maken met het commerciële succes. Na de introductie van de F-Pace nam vorig jaar de verkoop toe met 83 procent.Gerelateerde artikelen

Hier rijdt de (elektrische) Jaguar E-Pace

Spyshots
Jaguar E-Pace
> Artikel lezen

Jaguar E-Pace: 'crossover met hot hatch-DNA'

Autonieuws
Jaguar E-PACE: crossover met het rijgedrag van een hot hatch
> Artikel lezen

Jaguar E-Pace heeft al heel wat moeten doorstaan

Autonieuws
Jaguar E-Pace heeft al heel wat moeten doorstaan
> Artikel lezen

Kleine broertje Jaguar F-Pace verkent winters gebied

Spyshots
Kleine broertje Jaguar F-Pace verkent winters gebied
> Artikel lezen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.