Autonieuws

Jaguar presenteert nieuwe XF Sportbrake

Vanaf oktober staat er een gloednieuwe Jaguar XF Sportbrake bij de dealers. Vandaag heeft Jaguar de stationwagon op basis van de XF gepresenteerd en dit zijn de belangrijkste feiten.

In de basis is de XF Sportbrake identiek aan de XF sedan. Het belangrijkste verschil zit 'em uiteraard in de bagageruimte. Daar claimt Jaguar 1.700 liter in mee te kunnen nemen. Verder bijzonder is het supersize panoramadak, waarvan het zonnescherm met gebarenbediening opent of sluit. Wat we al kennen maar nog altijd wel bijzonder is, is de waterproof Jaguar Activity Key polsbandsleutel. Daardoor hoef je eigenaar tijdens het sporten de originele autosleutel niet mee te nemen.

2.000 kg trekgewicht
Dankzij zelfnivellerende achterwielophanging rijdt de nieuwe Jaguar XF Sportbrake altijd comfortabel, zo claimen de Britten. Het zorgt er ook voor dat wanneer je (maximaal) 2.000 kg achter de XF Sportbrake hangt de auto zo strak mogelijk blijft.

Diverse motoren
De XF Sportbrake is leverbaar met diverse viercilinder Ingenium benzine- en dieselmotoren. Er zijn bovendien twee potente zescilindermotoren leverbaar: een 3.0 liter supercharged V6 met 380 pk en een TDV6-dieselmotor met 300 pk. Laatstgenoemde sprint in 6,6 seconden naar 100 km/h.

Prijzen nieuwe XF Sportbrake
De vanafprijs voor de XF Sportbrake 2.0d E-Performance (handbak) is € 55.680,- en de vanafprijs voor de XF Sportbrake 25t benzine (automaat) is € 63.940,-. Zoals gezegd staat het model vanaf oktober bij de dealers. Net te laat voor de zomervakantie, maar prima op tijd voor de wintersport.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XF R-Sport: XF diesel met grote bek

Autonieuws
Jaguar XF R-Sport
> Artikel lezen

Jaguar XFR-S Sportbrake neemt stokje over van BMW M5 Touring

Autonieuws
Niet één, maar twee nieuwe R's van Jaguar
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF Sportbrake in tenniscamouflage

Autonieuws
Nieuwe Jaguar XF Sportbrake in tenniscamouflage
> Artikel lezen

Dus toch: Jaguar XF Sportbrake krijgt opvolger

Spyshots
> Artikel lezen

Jaguar haalt streep door stationwagens

Autonieuws
Jaguar haalt streep door stationwagens
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.