Autonieuws

Tim Cook bevestigt ontwikkeling software voor zelfrijdende auto

Apple-topman Tim Cook heeft het eindelijk toegegeven: Apple werkt aan software voor zelfrijdende auto's. Een volledig nieuwe Apple Car lijkt er echter niet te komen.

Het is al jaren een publiek geheim dat Apple werkt aan autonome voertuigen. In eerste instantie leek het project met codenaam Titan maar één doel te hebben: een eigen auto ontwikkelen. Er doken zelfs documenten op, waaruit bleek dat Apple toestemming had om zelfrijdende auto's te testen in Californië.

Toekomstplannen
Tim Cook heeft de toekomstplannen van Apple deels uit de doeken gedaan in gesprek met Bloomberg. "We focussen ons op autonome systemen. We zien het als het toppunt van alle AI-projecten", lichtte hij toe. "Autonomie is voor ons ontzettend spannend, we zullen zien waar het ons brengt. We bekijken het op dit moment niet als een product, maar zien wel dat de technologie in de kern enorm belangrijk is."

Project Titan
Apple zou meer dan 1.000 engineers hebben ingehuurd om aan Project Titan te werken. In eerste instantie leek het de bedoeling om met een eigen elektrische auto de strijd aan te gaan met merken als Tesla, maar de focus ligt voor nu puur op de softwarekant.

Gerelateerde artikelen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.