Autonieuws

Porsche 911 GT2 RS strekt de benen op Nordschleife

De introductie van de Porsche 911 GT2 RS kwam maandag voor iedereen uit de lucht vallen, maar nog dezelfde dag werd de bolide de Nordschleife opgestuurd.

De 911 GT2 RS is de krachtigste 911 ooit gebouwd. Dat zie je eigenlijk aan alles terug: het interieur is spartaans, terwijl de aerodynamica juist behoorlijk extreem is. Alles om de 911 zo sportief mogelijk te laten rijden. Dat lijkt heel behoorlijk te lukken, getuige de video die opdook van de doordeweekse testsessie.

700 pk
Onder de motorkap ligt de biturbo 3.8-liter zescilinder, afkomstig uit de 911 Turbo S. De geruchten worden steeds sterker dat dit blok wordt opgevoerd naar 700 pk, al heeft Porsche daar officieel nog niets over losgelaten. We weten wel dat de GT2 RS zo'n 1.500 kilogram zal wegen.


Ruige looks
Qua looks heeft de 911 GT2 RS veel weg van de GT3 RS: een grote achtervleugel, brede bodykit, grote luchtinlaten én veel carbon. Je kan er dan ook niet om heen dat deze bolide maar voor één ding gemaakt is: scheuren op het circuit.

Forza Motorsport 7
De 911 GT2 RS staat dit najaar op de cover van Forza Motorsport 7 en is ook speelbaar in deze game. De auto zelf wordt volledig onthuld op de Frankfurt Motor Show in september.

Gerelateerde artikelen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.