Autonieuws

Hammond na enorme crash: "Ik leef nog hoor"

The Grand Tour-presentator Richard Hammond crashte afgelopen weekend zwaar tijdens opnames in Zwitserland, maar maakt het goed, zo laat hij vanuit zijn ziekenhuisbed weten.

Hammond kroop achter het stuur van de zeer exclusieve Rimac Concept One en was bezig met de Hemburg heuvelklim. Om nog onbekende reden verloor hij de controle over het stuur en rolde hij van de heuvel af. De elektrische supercar vatte vlam, maar Hammond (met gebroken knie) was op dat moment al zelf uit het wrak geklommen.

De Brit werd per traumahelicopter afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij op dit moment nog steeds verblijft. In onderstaande video vertelt hij hoe het met hem gaat:


Ondertussen heeft collega Jeremy Clarkson laten weten dat hij vreesde voor het leven van Hammond. "Ik ben meteen naar de plek van het ongeluk gereden en zag daar dat er een auto in brand stond. We hoorden gelukkig dat Hammond weg had kunnen komen en dat hij achter een scherm lag. Ik wilde hem niet zien, niet na zo'n enorme crash.

"Onze beveiliger is wat harder en rende de heuvel af. Hij pakte al snel zijn walky talky en zei: 'Hij is oké jongens, hij knipoogde naar me'. Voor verdere details: dat laten we over aan Hammond, zodra onze geluksvogel er klaar voor is."

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.