Autonieuws

Adoptie elektrische auto's: Nederland op 2

Nederland loopt voorop als het gaat om de adoptie van elektrische auto's en hybrides. Alleen Noorwegen scoort beter dan ons kleine kikkerlandje, al is het verschil met dat land nog wel behoorlijk groot.

Dat blijkt uit onderzoek van het Internationaal Energieagentschap, dat keek naar het marktaandeel, niet naar absolute aantallen. Noorwegen haalt 29 procent, al zijn er in dat land ook veel maatregelen genomen om elektrisch rijden te bevorderen. Zo zijn er speciale rijstroken, die alleen gebruikt mogen worden door elektrische auto's.

Nederland op 6,4 procent
Nederland staat tweede met een percentage van 6,4 procent, gevolgd door Zweden met 3,4 procent. In ons land kun je zonder bijtelling een elektrische lease-auto rijden en betaal je ook geen BPM bij aanschaf. De adoptie van plug-in hybrides zal in ons land vermoedelijk tot stilstand komen, nu dat qua bijtelling niet voordeliger meer is dan een auto met benzinemotor.

China de allergrootste
Als je kijkt naar absolute aantallen, dan is China de grootste. In dat land werd 40 procent van het totale aantal elektrische auto's verkocht. Wereldwijd ging het om 750.000 nieuwe elektrische auto's, waarmee het totaal op 2 miljoen komt. De verwachtingen voor de toekomst lopen nogal uiteen: van 9 tot 20 miljoen exemplaren in 2020.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.