Autonieuws

Fisker EMotion

Fisker EMotion ook in productietrim behoorlijk bruut

De productieversie van de Fisker EMotion is weer een stap dichterbij. Fisker Inc. heeft namelijk drie nieuwe afbeeldingen van de elektrische bolide gedeeld.

Fisker EMotion ook in productietrim behoorlijk bruut
Fisker toonde vorig jaar al beelden van het prototype van de EMotion. De productieversie oogt op verschillende onderdelen behoorlijk anders. Zo is de grille flink gekrompen en ogen de koplampen een stuk realistischer. De richtingaanwijzers aan de voorkant zien er nog wél uit of ze rechtstreeks afkomstig zijn van een ruimteschip.

LIDAR in de neus

In diezelfde neus is ook een bak technologie verstopt, zodat de EMotion straks in ieder geval deels autonoom moet kunnen rijden. Of, zoals ontwerper Henrik Fisker het omschrijft: "Hij heeft de ogen van een panter en een geïntegreerd LIDAR-systeem in het zwarte deel van de neus."

Een echte Fisker

De lijnen van de EMotion laten nog altijd zien dat we hier met een echte Fisker te maken hebben, al is ook hier alles minder extreem dan bij het prototype. Het is nog niet helemaal zeker, maar het lijkt er verder op dat Fisker zijn UltraCharger-technologie gebruikt, zodat je na negen minuten laden alweer 160 kilometer kunt rijden.

Range van 640 kilometer

Ook met de totale range van de Fisker EMotion is niks mis. Met een volle accu haal je onder ideale omstandigheden 640 kilometer, zo belooft de fabrikant. De topsnelheid bedraagt 260 kilometer per uur. Maken ze dat allemaal waar? We zien het op 17 augustus, want dan verwachten we de officiële onthulling.
Jordy Stuivenberg
Door Jordy Stuivenberg
Fisker EMotion ook in productietrim behoorlijk bruut
Fisker EMotion ook in productietrim behoorlijk bruut

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers