Autonieuws

Tesla Model Y laat gezicht zien in teaser

Tesla heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering het eerste beeld van de Model Y getoond. We kunnen helaas niet veel opmaken uit de teaser.

De Model Y moet op de markt komen na de Model 3, dus het zal nog wel even duren voor de compacte SUV daadwerkelijk in productie gaat. Als de schijn niet bedriegt, dan hebben de twee modellen qua design veel met elkaar gemeen, al kan er natuurlijk nog veel veranderen.

Eigen platform
CEO Elon Musk liet tijdens de vergadering weten dat de Model Y op een totaal nieuwe manier geproduceerd zal worden. De SUV krijgt een volledig eigen platform en wordt ook in een andere fabriek geproduceerd dan de Model 3.

Populairder dan de Model 3?
Musk verwacht dat de Model Y op de lange termijn nog meer verkocht zal worden dan de Model 3. Daarnaast kost het wel tot de helft minder om 'm te produceren. We kunnen uit de teaser in ieder geval opmaken dat de Model Y geen spiegels krijgt, dus daar wordt in ieder geval al op bespaard.

Musk aan het woord
"Ik kijk enorm uit naar de Model Y. Er is kritiek, omdat mensen vinden dat we het platform van de Model 3 als basis zouden moeten gebruiken", aldus Musk. "Die fout hebben we echter eerder gemaakt met de Model X en de Model S. We kunnen deze SUV nu ontwerpen zoals een SUV ontworpen moet worden.

"We kunnen ook de productie enorm verbeteren, zodat we deze auto kunnen produceren zoals nog nooit een auto geproduceerd is. Het is de bedoeling dat de auto in 2019 de weg op gaat en ik verwacht dat de vraag naar de Model Y nog groter wordt dan de vraag naar de Model 3."

Gerelateerde artikelen

Ontslagronde bij Tesla: zo'n 10% personeel eruit

Autonieuws
> Artikel lezen

'Bijna kwart van de Tesla Model 3-reserveringen geannuleerd'

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla Shooting Brake blijft one-off, want maker stopt ermee

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlandse coachbuilder bouwt Tesla Model S Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.