Autonieuws

Hyundai Kona is een feit

Dat Hyundai in verwachting was van een midi-SUV die de naam Kona zou meekrijgen wist je al. Nu is het teaseren voorbij en mag je nader kennismaken met de benjamin van de Zuid-Koreanen.

Hyundai doet nog enigszins geheimzinnig rond de Kona door 'm half in de schaduw te plaatsen, maar daar doen wij niet aan mee. Een beetje Photoshop hier, een beetje Photoshop daar en voilà, we krijgen wat meer licht geschenen op de vermoedelijke opvolger van de ix20. Dat is prettig, want zelf is Hyundai allesbehalve loslippig over details.

Afkijken bij Citroën
De Kona, die zijn naam ontleend aan een streek in Hawaii, is Hyundai's antwoord op auto's als de Renault Captur, Nissan Juke, Skoda Karoq en de nieuwe Citroën C3 Picasso. Die laatste zou welhaast in samenwerking met Hyundai ontwikkeld kunnen zijn (wat niet zo is), gezien de typische Citroën-neus die de Kona siert. Kijk maar eens goed naar die LED-reepjes hoog in het front met daaronder joekels van mistpitten (of zijn het koplampen?). Daar zijn de Fransen al langer van gecharmeerd. Van opzij en achteren bezien is de Kona dan weer onmiskenbaar een Hyundai. De Tucson herken je er met gemak in.

Wordt vervolgd
Tot zover ook meteen al het concrete nieuws over de Kona. Naar het interieur, features en geboden motoren is het immers enkel gissen zolang Hyundai nog niet verder in detail treedt. Niettemin zou het wel heel vreemd zijn als de Kona niet veel technieken deelt met de i20. En dat betekent dat het motorpalet onder meer zal bestaan uit een 1.0 liter turbo-viercilinder met 100 of 120 pk en slechts één diesel, goed voor 1.1 liter inhoud en 75 pk.

Gerelateerde artikelen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai Kona doet niet aan stickerprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai plaagt met haar midi-SUV, genaamd Kona

Autonieuws
Hyundai plaagt met haar midi-SUV, genaamd Kona
> Artikel lezen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai Kona: crossover met opvallend design

Autonieuws
Hyundai Kona: crossover met opvallend design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.