Autonieuws

Europees debuut Cadillac STS-V en XLR-V op IAA

Op de IAA in Frankfurt maken de supersnelle Cadillac STS-V en XLR-V hun Europese debuut. De auto´s werden eerder dit jaar gepresenteerd en moeten het snelle Duitse bolides moeilijk gaan maken.

De dikke V8 motoren van Cadillac lenen zich prima om flink opgepept te worden. Duitse concurrenten van Cadillac in de vorm van de AMG-modellen van Mercedes, M-modellen van BMW en RS-modellen van Audi zijn al jaren aan het gamma toegevoegd. Voor Cadillac is een dergelijke modelserie nieuw. Om krachtigere modellen aan te duiden wordt de toevoeging ´V´ gebruikt. Vorig jaar al presenteerde Cadillac de CTS-V (400 pk) die inmiddels leverbaar is.
 
Sportiviteit maar ook luxe
In Frankfurt staan twee nieuwe V-Series modellen. Het betreft hier de eerder gepresenteerde modellen STS-V en XLR-V. Beide modellen hebben een kenmerkend uiterlijk met dikke uitlaatpijpen, wat extra spoilerwerk en gaas in de grille. Ook extra badges, dikke lichtmetalen wielen en een sportief interieur behoren tot de kenmerken. Naast sportiviteit staan de modellen ook vooral in het teken van luxe. Mooie en hoogwaardige materialen in combinatie met een rijke uitrusting en de nodige nieuwe elektronische systemen zijn op de V-Series modellen gemonteerd.
 
Prestaties
Voor de aandrijving van de STS-V staat een 4.4 liter V8 garant. De motor is voorzien van dubbele bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming. De achtcilinder levert het hoogste vermogen dat ooit in een Cadillac is opgewekt. Met 476 pk en een koppel van 595 Nm accelereert de STS-V in minder dan 5 seconden naar 100 km/h en ligt de topsnelheid op een begrensde 250 km/h. Voor de XLR-V gelden dezelfde prestaties maar de auto moet het met iets minder vermogen doen; 448 pk en 561 Nm. Via een nieuwe Hydra-matic zestraps automaat wordt het vermogen overgebracht op de achterwielen.
 
Voorjaar 2006
Nadat de auto´s hun Europese debuut hebben gemaakt op de IAA in Frankfurt zullen de modellen begin volgend jaar leverbaar zijn. De prijzen en exacte specificaties zijn nog niet bekend.

Zie ook
Krachtpatser: Cadillac XLR-V
Krachtigste Cadillac ooit: STS-V

Gerelateerde artikelen

Cadillac trekt doek van ATS-V Coupé en Sedan

Autonieuws
Cadillac ATS-V
> Artikel lezen

Prijs Cadillac CTS-V bedraagt € 112.990,-

Autonieuws
Prijs Cadillac CTS-V bedraagt € 112.990,-
> Artikel lezen

Krachtexplosie: Cadillac CTS-V Coupé

Autonieuws
Krachtexplosie: Cadillac CTS-V Coupé
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V kleineert E 63 AMG & co

Autonieuws
Cadillac CTV-S kleineert E 63 AMG en consorten
> Artikel lezen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

Cadillac ATS-V Coupé is er als de kippen bij

Autonieuws
Cadillac ATS-V Coupé is er als de kippen bij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.