Autonieuws

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

We kunnen het niet geloven. We willen het niet geloven. Maar het is toch echt zo, volgens ingewijden. Een nieuwe Seat Ibiza Cupra zit niet in de pijplijn.

Het is niet eens zo lang geleden dat compacte Seat's bijna synoniem stonden voor felle, kekke kleuren, snedige bumpers, potige spoilers en stoere wielen. Het summum voor de beoogde doelgroep destijds: de Ibiza Cupra. Maar tijden veranderen.

Teruglopende verkopen
Seat introduceerde recent een gloednieuwe Ibiza. Leuke auto geworden, met van nature – zoals het een Seat betaamt – een sportief uiterlijk. Het water liep ons dan ook al in de mond bij de gedachte aan aan de Cupra-versie. Maar wat liet een topman bij Seat nu doorschemeren aan het doorgaans goed geïnformeerde Motor1.com: er zou een streep zijn gehaald door een nieuwe Ibiza Cupra. De reden? De animo voor compacte hot hatches zou sterk teruglopen, volstrekt het tegenovergestelde van wat onze eigen voelsprieten menen te voelen (dat de hot hatch juist gloriedagen beleeft).

Bang voor kannibalisatie?
En de Polo GTI dan? Het is vrijwel zeker dat daarvan wel een nieuwe generatie komt. Waarom dan geen Ibiza Cupra? Kleine moeite immers. Of is het Volkswagen-concern ineens bang voor productkannibalisme? Daar heeft het alle schijn van, niet in de laatste plaats omdat er wel een hete variant van de volgende generatie Leon is toegezegd (alhoewel die momenteel liefst twee bloedsnelle snelle Golfs als concernrivaal heeft). Zelfs een Ateca Cupra komt er…!

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Werk in uitvoering: de nieuwe Seat Ibiza

Spyshots
Werk in uitvoering: de nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.