Autonieuws

Volkswagen Up! GTI

Volkswagen Up! GTI: lekker vlot karretje

Even terug in de tijd: de Golf GTI Mk1 uit 1976 was 110 pk sterk, de nieuwe Up! GTI heeft vijf paarden meer aan boord. Meer overeenkomsten: compact, want de Golf had 41 jaar geleden niet het formaat van het hedendaagse model.

Up! GTI: lekker vlot karretje
Uiteraard hebben beide auto's een laag gewicht en een karakteristieke GTI-outfit gemeen. Denk aan rode accenten en stoelen bekleed met stof in een Schots ruitpatroon. De Up! GTI is voorzien van een TSI-turbomotor zoals gezegd met 115 pk en een koppel van 230 Nm. De compacte sporter weegt 997 kilogram, heeft een topsnelheid van 197 km/u en sprint van 0 naar 100 km/u in 8,8 seconden.

Hij wordt leverbaar in de kleuren Tornado Red, Pure White en de metallickleuren Dark Silver, Black Pearl en Costa Azul. Zijn GTI-uiterlijk heeft als opvallende kenmerken een grille met honingraatstructuur en die wordt kracht bijgezet met een rode bies en daarboven een GTI-logo. Fraai zijn ook de 17 inch lichtmetalen wielen en de in hoogglans zwart uitgevoerde spiegelkappen. De dakspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk op de achteras. Het onderstel van de Up! GTI is ten opzichte van de reguliere versie met vijftien millimeter verlaagd. Het met leder bekleed stuurtje vraagt om eens lekker te worden vastgepakt…

Willem de Volder
Door Willem de Volder
Up! GTI: lekker vlot karretje
Up! GTI: lekker vlot karretje

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers