​ Ramble Rally Spring Edition, start your engines!

​ Ramble Rally Spring Edition, start your engines!

Bigger, stronger, faster. Dat belooft de Ramble Rally te worden in het alweer derde achtereenvolgende jaar dat deze ultieme maar bovenal mysterieuze roadtrip door Europa wordt georganiseerd. En wat doe je dan als deelnemer, beter bekend als 'Rambler'? Precies, dan pas je je rijijzer daarop aan. Zie dat wagenpark! Het grote genieten is nu al begonnen. En het duurt nog 5 dagen en dik 3.000 kilometer!

Dodge Challenger SRT, de halve BMW M-club, een Ford Capri, diverse Spartaanse Porsches en nadeinende Volvo's, meerdere Subaru's, allen turbo, een Volkswagen Touareg W12 en naar verluidt zelfs een heuse TVR (mits 'ie blijft doen). Nooit eerder was het pluimage aan auto's zo kleurrijk als tijdens de Ramble Rally Spring Edition. Letterlijk, want het toch al uiteenlopende plaatwerk schommelt van rood tot goudbeige en van gifgroen en okergeel tot alle kleuren van de regenboog op één en dezelfde koets. Exclusief stickerfestijn jawel. De Ramble Rally Spring Edition is onderweg en dat zal men weten ook!

Franse under(bull)dog
Zelf rijden we – voor de derde maal als inmiddels vaste mediapartner – mee met een Peugeot 208 GTi. Bescheiden als we zijn. Klein maar fijn is allicht een eerlijkere verwoording. Stilletjes gaat het namelijk om een 'by Peugeot Sport' en dat betekent een mechanisch sper tussen de voorwielen, een straffer onderstel en scherpere besturing en een net even wat grotere spoorbreedte voor het serieuzere werk. Dat, gecombineerd met een kloeke 208 pk, een handbak en een aangeboren Frans karakter en je begrijpt: wij vermaken ons wel. De stickers hebben we naderhand aangebracht. Ideetje van de baas (onder het mom beter goed gejat dan slecht bedacht). Gaaf, hé?!
“De Ramble Rally Spring Edition is onderweg en dat zal men weten ook!”
Helse weggetjes die hemels zijn

Op papier is de 208 GTi perfect vervoer voor een roadtrip als deze. Want als er één ding is waar de Ramble Rally in uitblinkt dan is het wel goddelijke maar de bij vlagen ook meedogenloze stuurmanswegen. Van die weggetjes waar de lokale bevolking, al wonen ze reeds decennia om de hoek, zelfs geen weet van heeft.
Een fysieke aanslag kunnen ze soms zijn, maar een echte Rambler wil niets liever. Sturen tot hij of zij er bijna bij neervalt. 'Wie anders had verwacht had de synopsis van de Ramble Rally maar beter moeten lezen', weerklinkt het in de zaal, tijdens het welkomstwoord. Ziezo, de toon is gezet. Iedereen blijft zitten. Stilletjes genietend alvast met de handen ineen wrijvend. Veruit het leeuwendeel van de deelnemers is niet voor niets trouwe klant.
Geef ons die GPS-coördinaten. Nu!
Met meer dan 100 auto's zal de Ramble Rally vanaf morgen, gedurende 5 dagen, opnieuw door Europa crossen. Kriskras, met Schuttrange als startlocatie. Waar de karavaan de rest van de week naartoe trekt? Geen idee. Geen deelnemer die ermee bekend is (maar ó zo graag zou willen weten). Daarin schuilt juist de kracht en essentie van de Ramble Rally. Precies zoals dat hoort bij de roadtrip van je leven. Nog een afzakkertje en dan snel op één oor. Des te eerder lijkt het morgen. Welterusten alvast.
Morgenvroeg vanaf 8 uur trapt de Ramble Ramble officieel af met een breedte- en een lengtegraad. Welke avonturen er zijn beleefd en waar we 's avonds zijn gestrand? Houd deze website in de gaten als je niets wilt missen.