Autonieuws

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

We schrijven december 2014. Een kersverse eigenaar verliest de macht over het stuur van z'n gifgroene Dodge Challenger Hellcat (één van de eerste geproduceerde) en parkeert 'm tegen een boom. Nu, vele maanden later, overkomt iets soortgelijks bij een blauw exemplaar. De gemene deler: beide auto's kwamen niet verder dan 18 mijl op de teller.

18 mijl, oftewel nog geen 30 kilometer, zo lang (lees: kort) heeft de eigenaar van zijn babyblauwe Challenger Hellcat kunnen genieten. Verrassend is dat niet valt al gauw te denken. De 6.2 liter V8-Supercharged in het motorcompartiment die ruimschoots 700 pk weet ophoesten zal ontegenzeggelijk niet voor de poes zijn. Wie daar niet respectvol mee omgaat, krijgt een knauw. Hard.

Inwendig intact
Toch heeft het er alle schijn van dat er geen gebruikelijke bestuurdersfout in het spel is van deze zeer vroege crash. Kijk maar eens goed naar het dashboard en het motorcompartiment. Die zijn vrijwel onaangetast uit de strijd (met iets) gekomen namelijk. Zo zijn de airbags niet geactiveerd en ook de elektronica werkt nog. De koets, ophanging, transmissie en achteras zijn vermoedelijk wel afgeschreven.

Veel duidelijkheid over de omstandigheden zijn er niet, maar het lijkt erop dat deze Hellcat een transportongeluk te verduren heeft gehad waarbij duidelijk een koprol niet vermeden kon worden. Spijtig. Maar als je nog een knustelproject zoekt, dan is dit mogelijk je kans. Het hoeft zelfs geen auto te zijn. De Amerikaanse V8-motoren worden ook in boten gelepeld.

Gerelateerde artikelen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

707 pk voor Dodge Challenger SRT Hellcat!

Autonieuws
Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Dagelijkse dosis benzine met 2015 Dodge Challenger

Fotogalleries
> Artikel lezen

SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler

Autonieuws
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.