Autonieuws

Vanuit 't niets: Seat Arona

Het stond al wel in de sterren geschreven, maar nog altijd niemand – behalve bij Seat – wist precies wanneer de Arona zich zou laten zien. Wel, dat moment is nu aangebroken, hoewel tegen de zin van de Spanjaarden in.

De Seat Arona is het broertje van de vorig jaar gelanceerde Ateca en gestoeld op de pas onthulde, gloednieuwe Ibiza. Hadden we je dit niet verteld, dan is de Arona dat wel aan te zien. Vroegtijdig via Facebook en met dank aan het zogeheten MQB-Coding & Retrofit.

IAA Frankfurt
Nu dankzij deze afbeeldingen met relatieve zekerheid te zeggen valt dat de Seat Arona op het punt staat officieel geïntroduceerd te worden, vermoeden wij een debuut op de IAA Frankfurt in september. Seat kennende zal de verkoop kort na de publiekspremiére starten zodat het nog dit jaar instappen en wegrijden is voor de snelle beslisser. Motoren, features en andere snuisterijen zijn overgenomen van de nieuwe Ibiza en dat alles zou volgens Seat voldoende moeten zijn om klanten weg te houden bij de Renault Captur, Nissan Juke en Mazda CX-3.

Honger nog niet gestild
En daarmee is de boot nog niet af wat betreft nieuwe SUV's uit Martorell. In de staart van volgend jaar staat er nog een hoogpotige Seat op de agenda. De grote broer van de Ateca en technisch verwant aan de bemeten Kodiaq van zustermerk Skoda.

Gerelateerde artikelen

Compacte crossover Seat Arona op komst

Autonieuws
Compacte crossover Seat Arona op komst
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat verrijkt modellijn met SUV Arona

Autonieuws
Seat verrijkt modellijn met SUV Arona
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.