Autonieuws

Land Rover Discovery: de gezinsauto onder de SUV's

Land Rover Discovery: de gezinsauto onder de SUV's

Wie een auto zoekt met plaats voor zeven personen komt dikwijls uit bij MPV's. Niet meteen het type auto waar je hart sneller van gaat kloppen. Maar… wat dacht je van de Land Rover Discovery? Die is met plaats voor zeven personen al sinds jaar en dag ook een favoriete gezinsauto. En nu is er een nieuwe generatie. En die gaat nog een stap verder als stoere bolide voor de hele familie.

Waar moet een gezinsauto aan voldoen? Het eerste dat ons te binnen schiet is ruimte. In de breedste zin van het woord. Van meerdere (ruime) zitplaatsen tot een grote bagageruimte. De Land Rover Discovery heeft het allemaal in zich. De drie zitrijen zijn volgens de fabrikant elk geschikt voor volwassenen. Ja, zelfs de derde zitrij moet comfortabel plaats bieden aan iedereen die zelf op de leeftijd is om achter het stuurwiel te kruipen.

Op afstand bedienbare stoelen
Uniek aan de Discovery is het Remote Intelligent Seat Fold. Daarmee kun je vanaf het touchscreen in het dashboard of via een smartphone-app de zitplaatsen op de tweede en derde zitrij uit- en klappen. Stel, je loopt met je winkelwagen de bouwmarkt of meubelboulevard uit. Met een druk op de knop open je dan de achterklep en klap je alvast de twee achterste zitrijen plat. Je hoeft dan enkel je aankopen nog in te laden. Handig!

“De drie zitrijen zijn volgens de fabrikant elk geschikt voor volwassenen.”
Discovery
starten, verwarmen en koelen met de smartphone
Maar Land Rover gaat verder op praktisch en innovatief gebied. Zo kun je eveneens via een app de motor alvast starten om de auto voor te verwarmen of te koelen en kun je eventueel ramen en deuren openen of afsluiten via je mobiel. En wat dacht je ervan om 's avonds op de bank je route voor de volgende dag te plannen en die zo naar de navigatie van je Discovery te sturen?

Massage, verwarming en ventilatie in de stoelen
Afhankelijk van de rij waar je op zit profiteer je van flink wat luxe en comfort. De eerste twee zitrijen beschikken over zowel stoelverwarming alsook stoelventilatie. Helemaal achterin is stoelverwarming eveneens mogelijk terwijl de voorpassagiers ook nog eens kunnen genieten van de massagefunctie. Heerlijk op een lange vakantiereis.

“In de middenarmsteun passen volgens Land Rover vijf iPad's.”
4G WiFi-hotspot

Om iedereen aan boord tijdens de rit naar de wintersport of zomerbestemming zoet te houden beschikt de Discovery over een 4G WiFi-hotspot. Handig om onderweg op de tablet Netflix te kijken of lekker te surfen. Zijn de tablets niet in gebruik? In de middenarmsteun passen volgens Land Rover vijf iPad's. Samen meezingen met je favoriete muziek? Dat is dankzij het Meridian-audiosysteem een genot.

Voor de bestuurder is er nog meer goed nieuws. De Discovery is tot 480 kg lichter geworden dan zijn voorganger. En dat heeft positieve effecten op de rijeigenschappen én het verbruik.

Prijzen, motoren en uitvoeringen
Benieuwd naar de prijzen, leverbare motoren of een afspraak maken voor een proefrit?
Meer informatie vind je op www.landrover.nl.


Gerelateerde artikelen

Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8

Autonieuws
Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8
> Artikel lezen

Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak

Autonieuws
Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak
> Artikel lezen

Nieuwe Land Rover Discovery: het aftellen kan beginnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Land Rover Discovery is paar uur te vroeg

Autonieuws
> Artikel lezen

Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery

Autonieuws
Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery
> Artikel lezen

Jamie Oliver kiest voor LaRo Disco met ingebouwde keuken

Lifestyle & design
> Artikel lezen