Autonieuws

Einde oefening voor Mercedes SLC

Op de automarkt is het een komen en gaan van modellen. Het is ondoenlijk om ze elk de aandacht te geven die het verdient, maar we doen ons best. Bovendien is de ene auto de andere niet. Zo behoort de Mercedes-Benz SLC tot de categorie die we absoluut niet zullen overslaan. Zeker wanneer de voormalige SLK afscheid komt nemen.

Wie de autobranche enigszins volgt heeft gemerkt dat er een wildgroei aan (nieuwe) modellen heerst. Het afgelopen decennia meer dan ooit, en vooral bij de duurdere merken. Mercedes-Benz voorop, waardoor het niet zozeer de vraag was of maar wanneer het merk met de ster zichzelf voorbij zou hollen. Elke nieuwe 'vul-maar-in'-klasse ontwikkelen is immers peperduur en hoewel die kosten enigszins te drukken zijn door meerdere modellen op hetzelfde platform klaar te stomen voor verkoop, telt het ontegenzeggelijk op. Het gevolg: een rotte appel zal vroeg of laat het veld moeten ruimen voor betere potentie. Niet in de laatste plaats om te voorkomen dat de klant door de vele bomen het bos niet meer ziet.

Donkere wolken
Enige tijd geleden zag Mercedes die dreigende bui al hangen, waarop het besloot de bezem door de nomenclatuur van haar modellenprogramma te halen. Tegelijk gaf het aan dat er strategische keuzes gemaakt zouden worden. 'Er zullen productlijnen verdwijnen', luidde het ietwat cru. Dat Mercedes geen grapje maakt wordt nu duidelijk, want het merk staat op het punt de daad bij het woord te voegen.

Vaarwel, jij icoon
Echter, had jij ooit durven denken dat de SLC (die als SLK met inklapbare hardtop nota bene een nieuw hoofdstuk aan de autogeschiedenis heeft gevoegd) als kandidaat voor de galg naar voren geschoven zou worden? Wij niet, al hadden we het kunnen weten. De vraag naar compacte sportauto's ligt namelijk compleet op z'n gat. En niet sinds gisteren, dus ergens verdient Mercedes respect dat het nu pas de druppel heeft laten vallen die de emmer doet overlopen.

Zodra de geplande productcyclus van de huidige SLC erop zit, is het over en uit voor Mercedes' kleinste cabriolet. In Stuttgart zelf rouwen ze daar niet echt om, want met drie aantrekkelijke alternatieven (de C-klasse Cabriolet in het bijzonder) verwacht men niet zo snel een bestaande klant te verliezen.

Gerelateerde artikelen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SLC-klasse strekt de benen

Spyshots
Mercedes SLK
> Artikel lezen

Officieel: Mercedes SLC is gefacelifte SLK

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SLK 55 AMG in uniek maatpak gehesen

Autonieuws
Mercedes-Benz SLK 55 AMG
> Artikel lezen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.