Autonieuws

Luxedochter Hyundai presenteert waterstof-SUV

Genesis, het piepjonge luxemerk van Hyundai, heeft grootste plannen. Ambities die al enkele bewezen mensen in de auto-industrie hebben aangetrokken, zoals een voormalige Bugatti-designer. Die veelbelovende middelen zullen echter geheid ten spijt zijn als Genesis het zonder SUV moet stellen. En dus die er nu, hetzij nog als conceptcar.

Aanvankelijk schotelde Genesis enkel luxe sedanmodellen voor. Dat is een mooi begin, maar nogal een manco als het daarbij blijft wil het naast Azië ook Amerika en Europa veroveren. Op deze markten lijkt men immers enkel nog oog te hebben voor SUV's en crossovers. En ook in thuisland Zuid-Korea en ganse China neemt de populariteit hiervan toe. Genesis, met Hyundai als moederbedrijf, is niet van gisteren en is daarop in actie gekomen. Met de GV80 Fuel Cell SUV Concept. Ja, je leest het goed: aan boord zit een brandstofcel.

Scherpe randjes
Het behoeft geen betoog dat de SUV van Genesis nog een regelechte conceptcar is. De gigantische 23 inch wielen (hoewel steeds meer gemeengoed), het ontbreken van conventionele buitenspiegels en extreem minimalistische lichtunits en portiergrepen verraden dit. Evenals de algehele indruk van het interieur, voorzien van een 22 inch groot, licht gebogen display. Op basis hiervan is het nog maar de vraag of de aandrijflijn – waarbij waterstoftechnologie de hoofdcentrale, een elektromotor, voedt – ook terug te vinden zal zijn in het productiemodel. Het zou de wenkbrauwen zeker laten opkrullen!

2019
Voorlopig is er in elk geval nog werk aan de winkel. Geeft niet, want de Genesis GV80 staat pas op agenda van 2019, met een lancering in 2020. Het luxemerk van Hyundai heeft zodoende nog even.

Gerelateerde artikelen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.