Autonieuws

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Fans van Porsche en Gran Turismo opgelet! Eindelijk is een samenwerking tussen die twee beklonken. Na zes series valt er eindelijk met de bolides van het Duitse merk te racen in de populaire racegame.

Halverwege vorig jaar moesten we met tegenzin bekendmaken dat Gran Turismo Sport, het nieuwste en zevende deel van 's werelds bekendste racegameserie, was uitgesteld tot een niet nader genoemd moment in 2017.
Geen idee wat daarvan de precieze reden was, maar het is des te opmerkelijk dat nu pas wordt aangekondigd dat Porsche – als grote afwezige in de voorgaande delen wegens contractuele verplichtingn aan een andere gameontwikkelaar – is toegevoegd tot de automerken waarmee digitaal te racen valt. Geef toe: het is niet irreëel dat men voor een klinkende naam als Porsche een project op hold zet. Of geven we hiermee de Zuffenhausens te veel credits?

Meteen goed uit het startblok
Afijn, er zullen zonder enige twijfel gamers zijn die Gran Turismo, een exclusieve Playstation-titel, al zes delen links hebben laten liggen vanwege het ontbreken van Porsche maar Gran Turismo Sport wel gaan kopen en spelen. En nu Porsche eindelijk het spel is binnengereden komt het meteen goed uit de startblokken. Eén van de auto's waarmee gescheurd kan worden is namelijk de 911 GT3 RS.

Beta-versie vanaf 15 april
Wanneer Gran Turismo Sport van maker Polyphony Digital de goudstatus krijgt (het equivalent van groen licht in de auto-industrie) en in de winkelschappen ligt is nog altijd onduidelijk. Sommigen, die zich daarvoor hebben aangemeld, kunnen het spel al vanaf overmorgen spelen. Als Beta-testers om de laatste, eventuele kinderziektes of andere tekortkomingen boven tafel te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.