Autonieuws

Voortblik op Audi Q

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Tegen het jaar 2020 zal Audi’s SUV-programma omvangrijker zijn dan ooit tevoren. Zonet heeft het merk met de ringen de Q4 en Q8 bevestigd en daar zal het niet bij blijven. Deze Q's zitten ook nog in het vat, incluis de zojuist aangekondigde.

Q8

Q8

Na twee conceptcars betrof het slechts een kwestie van tijd totdat Audi groen licht zou geven voor een productiemodel. Vandaag is het zover: 2018 wordt het jaar van de Q8, die de Q7 moet overtreffen en fungeert als Audi’s nieuwe vlaggenschip. Ja, ook de A8 moet eraan geloven. Lees meer »

SQ2

SQ2

Meteen nadat de Q2 werd onthuld werd 'ie en masse gedoopt tot de charmantste Audi sinds de A2. Dat smaakt naar meer. En meer zullen we krijgen. Nadat alle burgermansversies uitgerold zijn te beginnen met de sportieve SQ2, het kleine broertje van de SQ5. Zo'n 300 pk uit de 5-cilinderturbo zou heel leuk zijn.

Q4

Q4

Audi lijkt het dan eindelijk aan te durven: geen halfslachtig gedoe, maar een visueel volwaardige SUV-Coupé waarmee met name BMW al jaren z’n zakken vult. In Ingolstadt beginnen ze relatief klein, met de Q4 als rivaal voor de X4 en Mercedes GLC Coupé. In 2019 start de productie in het Hongaarse Győr.

Q2 RS

Q2 RS

Audi Sport, beter bekend onder diens vroegere naam Quattro GmbH, heeft er de sokken inzitten. Het ambitieuze doel van Audi’s performancedochter is om van zowat elke nieuwe Audi een RS-versie uit te brengen. Dat vergt aanpoten, maar de Q2 RS lijkt hiermee een zekerheid. 376 pk dan maar, evenveel als de Q3 RS van nu heeft?

Q6

Q6

De meest interessante Q in spe van deze lijst. Althans dat wil de Audi h-tron quattro ons graag geloven, die de rol van voorbode voor de Q6 op zich neemt en zowaar is voorzien van een brandstofcel. Kortom, de Q6 zou weleens Audi's eerste productiemodel kunnen zijn met deze ‘aandrijflijn van de toekomst’. Lees meer »

Q8 RS

Q8 RS

Audi laat er geen gras over groeien wat de Q8 betreft. Kort na een eerste voorproefje volgde een tweede. Deze Q8 sport concept hint naar een sportvariant van de toekomstige Q8. Hoe gaaf! Alleen één dingetje: het conceptuele vermogen van 476 pk en 700 Nm is wat mager voor zo’n gedroomde Q8 RS. Lees meer »

Q5 RS

Q5 RS

Nog een RS die je kunt verwachten is de absolute topper onder de nieuwe Q5’s. Toegegeven, begin deze week waren we hier nog niet zo zeker van. Maar toen had Mercedes nog niet de GLC 63 S Coupé gedropt, voorzien van een 510 pk sterke V8. Tja, daar steekt de 354 pk van de Audi SQ5 nogal lafjes tegen af. Lees meer »

Mis geen belangrijk Audi-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers