Autonieuws

Ferrari: 'Elke kleur behalve roze'

'Je kunt de auto in elke kleur krijgen, zolang het maar zwart is'. Deze fameuze uitspraak van Henry Ford over de T-Ford ruim een eeuw geleden staat in schril contrast met de kleuren die heden te bestellen zijn op auto's. Klanten van met name luxemerken kunnen zo'n beetje iedere kleur wensen die in hun opkomt. Ook bij Ferrari, maar er is wel degelijk een grens.

Personalisatie is het toverwoord vandaag de dag als je als automerk een klant voor je wilt winnen en deze zo diep mogelijk in de buidel wilt laten tasten. Bij Ferrari gaat die vlieger meer op dan welk ander merk ook. De recordwinst per verkochte Ferrari bewijst dit. Sowieso moet je bij de Italiaanse renstal zo'n beetje voor iedere wijziging bijbetalen. Veel. Ferrari-kopers weten dit en beseffen heel goed dat de geadverteerde vanafprijs bij lange na niet de eindprijs zal zijn. En daar wordt allesbehalve moeilijk over gedaan.

Er zijn grenzen
Ferrari zelf is dan ook heel meegaand. Heeft de klant een heel specifieke wens, tot op het extreme af, dan wordt dat geregeld zonder tegengas te geven. Als de factuur maar betaald wordt. Alhoewel, Ferrari kent wel degelijk grenzen.
Zo vertikt zelfs haar superexclusieve maatwerkatelier, Special Projects geheten, het om een Ferrari in roze af te leveren. 'Die kleur past simpelweg niet bij ons merk', zegt een woordvoerder. 'Er rijden wel roze Ferrari's rond, maar die zijn allemaal achteraf onder handen genomen. Met verf of met een wrap'.

Niet in dank afgenomen
Tegen die gevallen kan Ferrari weinig doen helaas. Maar of de eigenaar daarvan ooit nog een keer bij het steigerende merk hoeft aan te kloppen is een tweede. Gelukkig is er nauwelijks vraag naar roze, zo blijkt. Maar rood is overigens ook niet meer zo populair als het ooit is geweest. Slechts een derde van alle nieuw verkochte Ferrari's wordt nog gespoten in het legendarisch Rosso Corsa of een variant daarop.

Gerelateerde artikelen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ferrari teast nabijheid nieuwe 'F176'

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Studie: Ferrari pakt riant jaarsalaris op elke verkochte auto

Autonieuws
Studie: Ferrari pakt riant jaarsalaris op elke verkochte auto
> Artikel lezen

Ferrari maakt duikvlucht na aap uit Marchionne's mouw

Autonieuws
Ferrari maakt duikvlucht na aap uit Marchionne's mouw
> Artikel lezen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.