Autonieuws

Skoda: 5 EV's tegen 2025, waar onder deze Vision E

Volkswagen voelt dat het wat goed te maken heeft. Dat is te merken sinds het werd betrapt op het toepassen van sjoemelsoftware. Ineens werd er een serieus elektro-offensief aangekondigd. En tsja, als het dan toch bezig is (met investeren in nieuwe modellen en zichzelf), waarom dan niet Skoda mee laten profiteren? Voilà, dit is de Vision E Concept, een beginnetje van liefst 5 concrete EV's in 2025 van dat Tsjechische merk.

Update 18 april 2017 - In de aanloop naar z'n onthulling later deze week zijn er wederom foto's gelekt van de Vision E, Skoda's visie op een Kodiaq Coupé à la BMW X6. Apart kontje, niet?

5 voor 2025
Tegen het jaar 2025 wil Volkswagen jaarlijks mimimaal één miljoen elektrische auto's aan de man brengen. Skoda noemt geen verkoopdoelstelling, maar wel het aantal EV's waarmee het haar toekomst veilig wil stellen: 5 stuks, verdeeld over verschillende segmenten. Op de Shanghai Motor Show wordt het startsein hiervan gegeven middels de Skoda Vision E Concept.

Kodiaq Coupé
Nu heet 'ie nog Vision E, maar straks zal dat Kodiaq Coupé zijn. Bedoeling is dat de 4,64 lange SUV-coupé in hetzelfde straatje als de BMW X6 en Mercedes GLE Coupé dan beschikbaar is met een volledig elektrische aandrijflijn, goed voor een actieradius van 500 kilometers. Autonoom rijden zal tegen 2025 eveneens een stuk meer zijn ingeburgerd en daarop neemt de Vision E ook alvast een aanloopje.

Zo is de flamboyante Skoda-studie onder andere in staat volledig automatisch files te trotseren, is er een autopilot-functie beschikbaar voor snelwegen en kan 'ie andere auto's inhalen zonder interventies van een menselijke bestuurder. Aan vermogen in elk geval geen gebrek. De aandrijflijn van de Vision E weet namelijk maar liefst 225 kW op te wekken, omgerekend 306 pk.

Gerelateerde artikelen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Volg de Skoda-rijder ook tijdens de 105ste Tour de France

Autonieuws
Volg ook de Skoda-rijder tijdens de 105ste Tour de France
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren

Autonieuws
Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.