Autonieuws

Meer over de Mitsubishi Concept-Sportback

Ruim een maand geleden lieten we de eerste schetsen zien van Mitsubishi’s Concept-Sportback. De auto beleeft zijn wereldpremière in Frankurt. Dit zijn de eerste foto’s van de conceptcar.

De Mitsubishi Concept-Sportback is een conceptauto voor het steeds populairder wordende segment van de sportieve 5-deurs hatchbacks. Hij is gebaseerd op een volledig nieuw door Mitsubishi Motors ontwikkeld platform. Dit platform is van strategisch belang voor Mitsubishi want het is flexibel genoeg om als basis te dienen voor diverse nieuwe modellen, van een crossover-SUV tot varianten in het C-segment, afhankelijk van wat de markt vraagt.
 
Toekomstvisie
Het exterieur van de Concept-Sportback geeft duidelijk aan hoe nieuwe Mitsubishi’s er in de nabije toekomst uit zullen zien. Het sportieve wigvormige profiel, de scherpe lijnen, de sportieve uitstraling dankzij de lange wielbasis en de grote spoorbreedte, de opvallende grille met het logo van Mitsubishi en de nadrukkelijke schouderlijn aan de achterzijde van de auto belichamen Mitsubishi’s visie op een sportieve hatchback.
 
Meer Mitsubishi-nieuws in Frankfurt
Verdere hoogtepunten van Mitsubishi tijdens de IAA Frankfurt 2005 zijn de Europese premiere van de Lancer Evolution IX, de Lancer modeljaar 2006 en de Dakar Rally Pajero Evolution modeljaar 2006.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.