Autonieuws

Prijskaartjes voor Opel Crossland X

Opel is eruit en weet wat de Crossland X, de opvolger van de Meriva, moet kosten. Vanaf juli is instappen en wegrijden mogelijk vanaf net geen 20 mille.

Wat de Meriva was in het MPV-segment is de nieuwe Crossland X, die het over een andere boeg gooit, in zijn klasse: een midi-SUV annex -croosover. Oftewel, groter dan bijvoorbeeld de Renault Captur en Peugeot 2008, maar net even wat kleiner dan de Seat Ateca en Opel's eigen Mokka X. En daar passen de gevraagde prijzen ook bij; de Opel Crossland X nestelt zich hiermee precies tussen deze modellen in.

Benzineprijzen
De Crossland X biedt keuze uit driecilinder-benzinemotoren en viercilinder-diesels. De basismotor is een 1.2 liter benzinemotor met 81 pk waarvoor een vanafprijs geldt van € 19.995,-. Vervolgens is er de 1.2 Turbo-benzinemotor, ook nog altijd een driepitter maar met 110 pk en 205 Nm aan koppel. Indien gewenst is dit blok er ook met 130 pk en 230 Nm. Prijzen bedragen respectievelijk € 23.995,- en € 25.295,-. Een automaat is optioneel en drijft de prijs op met een kleine tweeduizend euro.

Dieselen
De instapversie bij de diesels is een 1.6 CDTI met 99 pk en een vanafprijs van € 25.995,-. Een koppel van 254 Nm is hierbij inbegrepen, evenals een bescheiden verbruik van 3,6 l/100 km als je rustig rijdt. Meer kracht nodig? Daarvoor is er de 1.6 CDTI, die levert 120 pk en 300 Nm. Tegen € 28.695,- is deze versie de uwe.

Gerelateerde artikelen

Fransen weten Opel nu al winstgevend te maken

Autonieuws
> Artikel lezen

Vergeet de Meriva, dit is de Opel Crossland X

Autonieuws
Vergeet de Meriva, dit is de Opel Crossland X
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.