Autonieuws

Wolverine gaat Enzo Ferrari spelen

Het ziet ernaar uit dat Hugh Jackman, beroemd van zijn jarenlange rol als de harige X-Men Wolverine, binnenkort in de huid kruipt van niemand minder dan Enzo Ferrari. De boomlange Australische acteur zal daarvoor wel een pittige fysieke transformatie moeten ondergaan.

Die transformatie zou voor Christian Bale, feitelijk de initiële keus van regisseur Michael Mann, juist de reden zijn geweest om te bedanken voor de film over het leven van Enzo Ferrari. De heen-en-weer-transformaties die hij eerder heeft moeten ondergaan om te kunnen schitteren op het witte doek hebben waarschijnlijk hun tol geëist. Zo kroop Bale drie keer in de huid van de zeer vlezige en supergespierde stripheld Batman, om daarvoor en daartussen letterlijk tot op het bot af te vallen voor rollen in The Machinist en The Fighter. Zoiets gaat niet in de koude kleren zitten.

Streng dieet
Hugh Jackman heeft kennelijk geen moeite om opnieuw een streng dieet te volgen. Echter dit keer zal de Australiër zich daarnaast niet helemaal suf moeten trainen om zoveel mogelijk spiermassa te kweken en bloot te leggen, maar juist te verhullen. Enzo Ferrari was nu eenmaal vrij slank en ietwat slungelig tijdens zijn jonge jaren, en laat de Ferrari-film van Mann daar nu precies over gaan. Dit in tegenstelling tot die andere Enzo-film met een Robert de Niro als de zowel gerespecteerde als gevreesde autolegende.

Zweedse vrouw
Naar verluidt gaat de rol van Enzo's vrouw in de film naar de Zweedse Noomi Rapace, bekend uit de populaire Millennium-trilogie. Vreemd genoeg maakt Deadline.com, de website die dit nieuws als eerste naar buiten bracht, melding van een Linda terwijl Enzo's vrouw feitelijk Laura (Dominica Garello) heette. De reden hiervan is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano

Autonieuws
Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.