Autonieuws

Yamaha XSR900 Abarth: laat de lente maar komen!

Gerben Witten13 maart 2017

Voor menig motorfreak is het zachte weer van nu hét startsein van een nieuw motorseizoen. En dat is te horen. Luid en duidelijk! Vanuit de tuin, alsook vanaf het terras voor wie daar vertoefde. Een betere timing hadden Abarth en Yamaha zich dan ook niet kunnen wensen. Zij introduceren namelijk deze bad-ass XSR900 caféracer.

Hier op de redactie zijn we het er unaniem over eens: de beursstand van Jeep was de vetste van alle merken die de Autosalon van Genève aandeden. En dat was niet de eerste keer. Echter ditmaal werd het Amerikaanse 4x4-merk op de hielen gezeten door die van Abarth, dat z'n tentoonstelling omgetoverd had tot een zeer stoere mini-garagewerkplaats.

Zo stijlvol zelfs dat de Abarth-stand meer weghad van de ultieme man-cave. Want naast ruimte voor enkele auto's en heel veel memorabilia, was er tevens stallingsruimte gereserveerd voor een heuse motorfiets. Deze gelimiteerde Yamaha XSR900 om precies te zijn. Hoe Japans ook, zonder enige moeite paste die in het Italiaanse showplaatje.

Modern-klassiek design
De XSR900 Abarth behoort toe aan de Sport Heritage-lijn van Yamaha, motorfietsen met een vette knipoog naar het vervlogen tijden maar die voorzien zijn van de laatste stand der technieken. In de volksmond worden deze modern-klassieke motorfietsen al snel 'caféracer' genoemd. En nu heeft Abarth – als sportief automerk dat sterk leunt op het verleden – er daar nu ook eentje van. Volledig gebouwd en gedecoreerd door Yamaha, dat wel, maar sinds de nieuwe 124 Spider is dat (Japanse) gegeven twee handen op een buik bij de Italianen.

Driecilinder
De Yamaha XRS900 Abarth is voorzien van een speciaal kleurenschema en ten opzichte van de gewone XSR900 bedeeld met exclusieve, lichtgewicht onderdelen. Het kloppende hart is een 850 cc grote driecilinder met 115 pk en 87,5 Nm aan koppel. Voor de niet-motorrijders die zich afvragen of dit afdoende is: meer dan afdoende! Het gewicht van de XSR900 Abarth ligt namelijk op nog geen 200 kilogram, inclusief alle vloeistof en een volle tank. De meeste supercars ben je dus de baas achter op de rug van deze Yamaha.

Slechts 595 keer
De speciale Yamaha XSR900 is vanaf april leverbaar in een zeer beperkte oplage van slechts 695 stuks, een moddervette knipoog naar de vierwielige 595 van Abarth. Elk exemplaar is bovendien voorzien van een aluminium plaatje met uniek productienummer. Tot slot de prijs; die bedraagt € 13.999,-.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GLC 43 Coupé rolt zijn spieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is

Autonieuws
Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Abarth 124 GT

Autonieuws
Afneembare hardtop voor Abarth 124 GT
> Artikel lezen