Autonieuws

Italdesign en Airbus lanceren vliegende drone-auto

Italdesign en Airbus hebben de handen ineengeslagen voor het creëren van de Pop.Up Concept, een autootje dat uit de voeten kan op de weg, op het spoor én in de lucht, via een drone. Allemaal om verkeersopstoppingen te voorkomen en uitstoot te verminderen.

Je zult de Pop.Up is een creatie die je niet snel bij de autodealer zal zien staan, want Italdesign en Airbus zien 'm vooral als de toekomst voor transportdiensten. Bij de Pop.Up voert je de gewenste locatie in via de app en vervolgens rekent de software uit wat de beste transportwijze is.

Werking
Voor korte ritjes wordt de pod op een autonoom, elektrisch chassis geplaatst. Op die manier kan maximaal 130 kilometer worden afgelegd. Is het druk op de weg of is de reis te lang, dan komt er een drone langs om de capsule op te halen en te vervoeren. De pods zijn ook op een grote trein te plaatsen, terwijl ook vervoer met de hyperloop mogelijk is.

Productiekansen?
Het is nog onduidelijk of Italdesign en Airbus echt van plan zijn om de Pop.Up in productie te nemen, maar het idee is in ieder geval interessant. De technologie lijkt op dit moment nog niet ver genoeg ontwikkeld, terwijl ook de wetgeving wereldwijd nog niet is afgestemd op dergelijke voertuigen. Hmm, dat doet het Nederlandse Pal-V dan een stuk beter.

Eng idee
Daarnaast speelt ook het psychologische aspect mee. Veel mensen vinden het op dit moment al eng genoeg dat auto's straks binnenkort geheel zelfstandig kunnen rijden, laat staan dat ze in een autonome drone willen meevliegen. De Pop.Up klinkt dan ook vooralsnog als toekomstmuziek, al valt zeker niet uit te sluiten dat we in 2030 zo naar het werk gaan dan wel vliegen.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.