Autonieuws

Is de Toyota i-TRIL de stadsauto van de toekomst?

Toyota presenteert een opvallende conceptcar in Genève: de i-TRIL. Deze piepkleine stadsauto is - uiteraard - elektrisch en biedt toch plaats aan drie passagiers. Dat had je niet gedacht, hè?

De i-TRIL is ontwikkeld door Toyota Motors Europe. Zij kregen daarbij ondersteuning van ED2, de Franse designstudio van het merk. Het doel? Zorgen dat moeders in de leeftijd van 30 tot 50 jaar oud hun kinderen in 2030 met plezier naar school willen en kunnen brengen. De i-TRIL is daarom bijzonder compact, stuurt makkelijk en is eenvoudig te parkeren.

600 kilogram
Het aparte Toyotaatje weegt slechts 600 kilo en strekt zich niet meer dan 2,83 meter uit. Ter vergelijk: de iQ, ook van Toyota, is 2,99 meter lang. Kortom, de i-TRIL is echt heel compact. De ruimte tussen de achterwielen meet dan ook slechts 60 centimeter, dus je gaat zowat hangend de bocht door.

Handige portieren
Instappen doe je via heuse vlinderdeuren. Ideaal als kinderen ook mee moeten. Want niet alleen is de toegang tot het interieur met zulke ver open scharnierende deuren zeer riant, ook kunnen zij zo geen andere auto's beschadigen.

Autonoom
Nog een trucje van de Toyota i-TRIL: het autootje is in staat autonoom te rijden. Als actieradius wordt een beperkte 200 kilometer opgegeven. Aan de hand van welke aandrijflijn? Dat is niet bekend. Een elektrisch sowieso. Nog zoiets opmerkelijks: je kunt tevergeefs zoeken naar een rem- en gaspedaal. De i-TRIL laat zich middels drive-by-wire techniek besturen via een soort Xbox-achtige controller. Echte toekomstmuziek dus.

Gerelateerde artikelen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.