Autonieuws

Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans

De lak van de BMW 5-serie is nog amper droog, maar tuner Alpina heeft 'm nu al onder handen genomen. Maak kennis met de BMW Alpina B5 Biturbo.

Alpina claimt dat de B5 Biturbo zijn snelste auto ooit is. De 4.4-liter V8 van BMW is dan ook helemaal uitgeknepen en levert nu liefst 608 pk. Spoor je die paarden eens flink aan, dan sprint je in 3,5 seconden naar de 100 km/h, terwijl de teller pas bij 330 km/h stokt. Dat zijn inderdaad geen misselijke cijfers.

Vierwielaandrijving
De B5 krijgt elektronisch regelbare dempers en vierwielaandrijving. Dat laatste is een unicum voor Alpina, want alleen de B7 xDrive ging de B5 op dat gebied voor. Dankzij het setje remmen van Brembo ligt de B5 niet alleen strak op de weg, maar sta je ook in rap tempo stil, mocht dat nodig zijn.

Onderscheidend
Alpina heeft ook het bodywork van de 5-serie onder handen genomen, want je wilt tenslotte wel aan iedereen laten zien dat je niet in een standaard BMW rijdt. De bumpers ogen agressiever, terwijl er rondom voldoende Alpina-logo's gemonteerd zijn om het onderscheid nog duidelijker te maken.

Vanafprijs
Wat kost dit B5-feestje zul je denken? Plunder je spaarvarken maar vast, want de Alpina B5 kost exclusief belastingen 112.000 euro. Daar komt in Nederland ongetwijfeld nog een mooi bedrag bij.

Gerelateerde artikelen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.