Autonieuws

Vanda Dendrobium: geslaagd ontwerp of misbaksel?

Vanda Electronics heeft in Genève zijn eerste elektrische bolide gepresenteerd. De Vanda Dendrobium heeft Singaporees bloed, maar wordt geproduceerd in Groot-Brittannië.

Vanda kan namelijk rekenen op de steun van Williams Advanced Engineering, de technologietak van het gelijknamige Formule 1-team. In 2016 verschenen de eerste schetsen van de Dendrobium, maar inmiddels is de conceptversie klaar om getoond te worden aan het grote publiek. De volgende stap is productie, al wil Vanda eerst peilen hoe pers en publiek in Genève op de elektrische auto reageert.

Productiestart in 2019?
Topvrouw Larissa Tan hoopt de Dendrobium in 2019 de weg op te kunnen sturen, al hoeven we er niet op te rekenen dat de auto overal te zien zal zijn. Vanda heeft de voorkeur voor een gelimiteerde productie van enkele tientallen exemplaren.

Topsnelheid van 320 km/u
Het goede nieuws is dat Vanda ervoor heeft gekozen om de leiding uit handen te geven aan Williams. Zij hebben de conceptcar ook gebouwd en moeten ervoor zorgen dat de Dendrobium daadwerkelijk de weg op kan. Buiten de topsnelheid van 320 km/h hebben beide partijen nog geen specificaties vrijgegeven. Reken echter op minimaal 700 pk, vierwielaandrijving en drie elektrische motoren.

Ontwerp vol uitdagingen
De conceptversie van de Dendrobium kan rijden en doet het vooralsnog met één motor en een accupakket uit een Formule E-wagen, ook door Williams ontworpen. Het koetsontwerp biedt overigens een flinke uitdaging, want er is weinig ruimte voor accu's, terwijl ook de gewichtsverdeling niet teveel verstoord mag worden.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.