Autonieuws

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Alsof Porsche nog niet genoeg geweld op haar beursstand in Genève heeft staan, schuift het doodleuk ook nog de verbeterde 911 GT3 naar voren. Die kreeg niet alleen een harttransplantatie, maar is ook nog wat puurder dan voorheen. Een handbak is namelijk verkrijgbaar voortaan.

De pre-facelift van de Porsche 911 GT3 werd enkel geleverd met PDK-transmissie. Een bloedsnelle automaat waar als mens nooit tegenop valt te schakelen. Maar ook minder puur voor de echte liefhebber van authentiek stuurwerk en maximale controle. En laat dat nu de essentie van de GT3 zijn. Kortom, veel fans beklaagden zich hierover bij Porsche met als gevolg dat de vernieuwde versie wel met manuele 6-bak te koop is.

Motor van Cup-racer
Motorisch onderging de vernieuwde 911 GT3 zelfs een heuse harttransplantatie. Het oorspronkelijke 3.8 liter grote blok is verruild voor de 4.0 liter boxer waarvan Porsche beweert dat die vrijwel ongewijzigd is overgenomen uit de volbloed GT3 Cup-raceauto. De GT3 RS en 911 R beschikken al over dit turboloze, hoogtoerige zescilinderblok met een vermogen van 500 pk. Dat betekent een winst van 25 pk voor de 911 GT3.

Mede door de vermogensstijging is de sprint naar 100 km/h nu in 3,4 seconden afgeraffeld met de versie voorzien van PDK. Wie voor de handbak kiest, doet hier 3,9 seconden over. De topsnelheid voor beide versies, die elk 1.430 kilogram wegen, ligt rond 320 km/h.

Aangescherpte dynamiek
Om de GT3 nog wat sneller door bochten te kunnen jagen is het onderstel aangepakt. Niet enkel via tweaks maar tevens door het 25 millimeter te verlagen ten opzichte van de Carrera S. Vierwielsturing is uiteraard nog steeds van de partij en verder verfijnd. Optisch zijn er nauwelijks veranderingen te bespeuren.

Per direct te bestellen
De nieuwe Porsche 911 GT3 is per direct te koop. Wie dat snel doet, kan vanaf juni rijden. De prijzen bedragen € 228.300,- voor de versie met PDK en € 229.250,- voor wie zelf wil poken.

Gerelateerde artikelen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.