Autonieuws

Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6

De toon is gezet. Audi heeft de nieuwe RS 5 Coupé gepresenteerd, het eerste model onder de vleugels van Audi Sport, voorheen Quattro. Ook onder de motorkap vinden we veel nieuwe techniek.

Daar ligt namelijk een volledig nieuwe biturbo 2.9 liter V6 met 450 pk en 600 Nm koppel. Niet verkeerd, zeker als je weet dat het vorige model het met 'slechts' 430 Nm koppel moest doen. De RS 5 Coupé sprint hierdoor nu in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Kies je voor het Dynamic Package, dan ligt de topsnelheid op 280 km/h.

Lichter en zuiniger
Audi belooft dat de RS 5 Coupé tot 17 procent zuiniger is dan zijn voorganger. Dat is deels te danken aan de verbeterde V6, maar het scheelt ook behoorlijk dat de auto op een streng dieet is gezet. Hij is 60 kilogram afgevallen en weegt nu nog 1.655 kilogram.

Klassieke inspiratie
Wat optische uitmonstering betreft hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de klassieke Audi 90 quattro IMSA GTO. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan de grote luchtinlaten, terwijl ook de grille een stuk breder is dan bij de A5. Ook aangedikt zijn de wielkasten. Die steken bij de RS5 5 zo'n 15 millimeter verder uit.

Gassen vanaf juni
Meer sportieve accenten vind je aan de achterzijde, waar Audi Sport een diffuser en een fraai uitlaatsysteem monteert. Standaard staat de RS 5 Coupé op 19 inch velgen en 20 inch is optioneel. Hebben? In juni kun je daarvoor een bezoek brengen aan de dealer. Prijzen volgen nog.

Gerelateerde artikelen

Audi start met exclusieve Audi Sport-dealers

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

Panamera-power voor nieuwe Audi RS 5 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.