Autonieuws

Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante

De camouflage mag eindelijk van de Lamborghini Huracán Performante af. De circuitracer vestigde recentelijk een nieuw ronderecord voor productie-auto's op de Nürburgring en is in Genève officieel gepresenteerd.

Onder de motorkap van de Huracán Performante ligt een 640 pk sterke 5.2-liter V10, de krachtigste Lamborghini-motor ooit. Tel daarbij op dat de bolide slechts 1.382 kilogram weegt en je weet dat niet iedereen zomaar achter het stuur kan kruipen. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt slechts 2,9 seconden, de topsnelheid ligt boven de 325 km/h.

750 procent extra downforce
Lamborghini maakt gebruik van ultralicht, gepatenteerd koolstofvezelcomposiet. Zo kunnen de Italianen ook complexe onderdelen uit één stuk koolstofvezel produceren. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de actieve aerodynamica, zoals de achtervleugel en luchtinlaten. Interessant feitje over de achtervleugel: de Huracán Performante heeft 750 procent extra downforce ten opzichte van de standaard Huracán.

Speciaal rubber
De Performante is voorzien van een zeventraps automaat en wordt geleverd met permanente vierwielaandrijving. Hij staat op Pirelli P Zero Corsa-rubber, dat speciaal voor deze auto werd ontwikkeld. Je kunt ook kiezen voor de Pirelli Trofeo R-band. Daarmee mag je nog steeds de openbare weg op, maar je doet er goed aan zo veel mogelijk op het circuit te blijven.

Vanafprijs
De Lamborghini Huracán Performante is leverbaar vanaf deze zomer en kost in Nederland 195.040 euro, exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Racebeest: Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Het weekend in met de extatische Lamborghini Huracan Performante

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.