Autonieuws

Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles

De Bentley Bentayga van nature nog niet luxe (en duur) genoeg? Voilà, dit is de Bentayga Mulliner, standaard voorzien van de (on)nodige maar ó zo protserige snuisterijen.

Mulliner komt eraan te pas als de reguliere versie best nog wat luxueuzer en pompeuzer kan. En nu valt die eer te beurt aan de Bentayga, waar de Mulsanne en Flying Spur de SUV al voorgingen. Bovendien wordt de Bentley Bentayga Mulliner slechts in een beperkte oplage gebouwd en dat verhoogt de exclusiviteit nog wat verder. Net als het nog bekend te maken prijskaartje waarschijnlijk.

Ombré Burr Walnut Veneer
Met een prijs van € 283.000,- is de Bentayga met afstand de duurste SUV op de Nederlandse markt. Aan standaardluxe ontbreekt het dan ook niet, en toch trekken kopers ervan de portemonnee maar wat graag nog verder open bij aanschaf. Verschuldigde bedragen van ruim drie ton zijn daardoor eerder regel dan uitzondering. Desalniettemin houdt de al niet zo standaard optielijst een keer op. Zo valt daarop tevergeefs zoeken naar speciale campagneglazen, exclusieve 22 inch wielen, unieke two-tone lakkleuren en de zogeheten Ombré Burr Walnut Veneer-decoratie. Allemaal zaken die de Bentayga Mulliner wel voorschotelt. En meer, zoals bijvoorbeeld een topklasse audio-installatie van Naim.

Pronken vanaf de zomer?
De Bentayga Mulliner zal voor het eerst te zien zijn op de Autosalon van Genève en in de lente de verkoop ingaan. Rijden zal dan nog niet kunnen, want zoals valt te begrijpen duurt het enige tijd om zo'n super-de-luxe en deels handgemaakte SUV te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Bentley zet klauwen in Bentayga Falconry Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.