Autonieuws

Specificaties Lotus ´Circuit Car´

Speciaal voor racedagen presenteert Lotus de ´Circuit Car´. De superlichte sportauto wordt aangedreven door een 243 pk sterke 1.8. De ´Circuit Car´ is niet bedoeld voor de openbare weg en behaalt fantastische prestaties.

Enkele weken geleden presenteerde Lotus de ´Circuit Car´ voor het eerst. Naast wat algemene gegevens en wat computertekeningen was er weinig bekend over de auto. Nu komt Lotus met gedetailleerde informatie, specificaties en foto´s van de ´Circuit Car´.
 
Aluminium en koolstofvezel
De sportauto is gebaseerd op de Elise. Het aluminium onderstel en diverse andere onderdelen komen dan ook overeen met de Elise. De carrosserie is gemaakt van vederlicht koolstofvezel. De auto weegt slechts 650 kg en biedt plaats aan één persoon (tweede stoel is een optie). De carrosserie is gemakkelijk los te maken van het onderstel om zo overal goed bij te kunnen. Handig wanneer je op het circuit snel even wat wilt vervangen of afstellen.
 
0-100 km/h in minder dan 4 seconden
Een 1.8 liter VVTL-i motor afkomstig van Toyota drijft de ´Circuit Car´ aan. Het maximale vermogen van 243 pk komt vrij bij 8.000 toeren per minuut. Het maximale koppel van 236 Nm is bij 7.000 toeren per minuut volledig tot de beschikking van de bestuurder. Via een handgeschakelde zesbak wordt het vermogen overgebracht op de achterwielen via een open slip differentieel. De ´Circuit Car´ sprint in minder dan 4 seconden naar 100 km/h. Een sprint naar 160 km/h vanuit stilstand is binnen 9 seconden een feit. Naast deze 243 pk sterke variant komt er ook een versie met 190 pk.
 
Jaarproductie van 100 stuks
Lotus neemt de auto begin volgend jaar in productie. Er zullen jaarlijks 100 stuks worden geproduceerd. De prijs in Engeland is vastgesteld op ongeveer £ 25.000,- voor de 190 pk versie.

Gerelateerde artikelen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.