Autonieuws

Save the date: 1 maart onthulling Range Rover Velar

Blij nieuws van Range Rover. Het luxemerk kondigt zonet aan dat haar nieuwe telg, een SUV met coupéstijlkenmerken, de historisch verantwoorde naam Velar meekrijgt. De onthulling vindt plaats op 1 maart, voorafgaand aan de Autosalon van Genève.

Zó, hadden we die eventjes over het hoofd gezien. Gisteren schreven we immers nog heel ijverig dat 2017 bij Land Rover in het teken zou staan van de gefacelifte 'Range'. Dat zal het alsnog doen, maar daar komt de Velar evengoed bij. Dit compleet nieuwe model zal tussen de Evoque en de Range Rover Sport gepositioneerd worden en de concurrentie opzoeken met vergelijkbare SUV-coupés als de BMW X4 en Mercedes GLC Coupé.

Groter en praktischer dan Evoque Coupé
Volgens Land Rover is de Velar de meest avantgardistisch Range Rover van het modellengamma, oftewel de meest excentrieke van allemaal. Daarmee duidt het SUV-merk natuurlijk op de spraakmakende coupé-daklijn zoals we dat eigenlijk al kennen van de Evoque Coupé.
Ondanks dat design een grotere rol kreeg toegedicht bij de ontwikkeling, belooft de Velar naast groter ook praktischer te zijn dan zijn coupébroertje. De Velar beschikt namelijk gewoon over vier portieren, tegen slechts twee voor de Evoque Coupé.

Historische naam
Tot slot nog eventjes over de stoer klinkende benaming. Die is niet zomaar door Land Rover uit de lucht gegrepen. Velar is afgeleid van het Italiaanse woord 'velare' dat sluier of wat vrijer vertaalt mysterieus betekent, een verwijzing naar de eerste prototypes van de oer-Range Rover.

Meer over de Range Rover Velar op 1 maart, wanneer alle details uit de doeken zullen worden gedaan.

Gerelateerde artikelen

Eigen horloge voor Range Rover Velar

Lifestyle & design
Eigen horloge voor Range Rover Velar
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde
> Artikel lezen

Range Rover Velar heeft zijn eerste make-over te pakken

Tuning & styling
Range Rover Velar heeft zijn eerste make-over te pakken
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.