Autonieuws

BMW en LEGO ontwikkelen zwevende motor

Wij klagen niet, en ook jij gaat ongetwijfeld iedere dag fluitend naar je werk. Maar stel je toch eens voor dat je tijdens kantooruren met LEGO mag spelen. Tegen salaris. Dat zou pas een uitgekomen jongensdroom zijn. Voor enkele jonge techneuten bij BMW zag de werkdag er tijdelijk zo uit. En deze full-size 'zwevende' motorfiets, in samenwerking met de Deense blokjesfabrikant, is het resultaat daarvan.

Wat de 3-serie is voor BMW's autotak, is de GS voor BMW Motorrad: al decennialang een rots in de branding, zo niet het boegbeeld van het merk. LEGO Technics, dat een enorme zwakte heeft voor alles wat rolt op wielen, vond dat het daar wat mee moest doen en van het één kwam het ander: een 2-in-1-bouwpakket bestaand uit 603 onderdeeltjes. Met die hoeveelheid onderdeeltjes kan zowel een BMW R 1200 GS van LEGO gebouwd worden als diens futuristische en 'zwevende' alter ego, de BMW Hover Ride. Want je weet: LEGO zet – jong en oud – nu eenmaal aan tot een rijke fantasie. Daarin schuilt nota bene de kracht van de blokjesbouwer.

1-op-1
Het bouwpakket ligt dan ook inmiddels in de winkels voor nipt 60 euro. Het smaakte echter naar meer. Beide partijen wilden een stap verder gaan door de BMW Hover Ride op volle schaal te bouwen. Volgens BMW een mooi en leerzaam samenwerkingsproject voor een clubje jonge techneuten bij de BMW Junior Company Munich, de jeugdopleiding van BMW. En zo gezegd, zo gedaan.

BMW Welt
Het full-size BMW Hover Ride Design Concept werd onlangs voor het eerst publiekelijk getoond op LEGO World in Kopenhagen en zal na deze tentoonstelling doorvliegen naar BMW Welt in München. Achterin een vrachtvliegtuig welteverstaan, want op eigen houtje zweven dat moet nog eventjes bij een jongensdroom blijven.

Gerelateerde artikelen

Buitenspelen met de 4-deurs BMW 8-serie Gran Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

De prijzen van de nieuwe BMW 8-serie Coupé zijn hier!

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition doet ‘M1 Coupé’ bijna vergeten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.