Autonieuws

Alweer een facelift voor Skoda Citigo

Het gaat toch wel goed met Skoda's kleinste? Amper een half jaar na de eerste vernieuwingsronde heeft de Citigo een tweede, milde facelift ontvangen.

Het valt toe te juichen dat Skoda de Citigo fris en frivool houdt, maar wanneer dat vaak en snel opeenvolgend gebeurt ontstaat de kans dat de markt hier al gauw het zijne van denkt. Oftewel, de verkopen zitten tegen en via een facelift worden de spotlights weer eventjes op het model gericht in de hoop op beterschap.

Meer om het lijf
Afijn, wanneer het op het visuele vlak aankomt heeft deze tweede vernieuwingsronde dan weer meer om het lijf dan de eerste. Die facelift was meer een serie aan kleine updates.

Nu zijn, naast de grille en lichtunits, ook de motorkap en de voorbumper hertekend. Door voor hoekig te kiezen in plaats van rond (wat het beste tot uiting komt in de mistpitten voorzien van statische bochtenverlichting), kijkt de Citigo voortaan serieuzer en zelfverzekerder de wereld in. Het autootje is hier zelfs iets langer door geworden. Voortaan bedraagt de lengte 3,60 meter, een plus van ruim drie centimeter.

Two-tone dashboard
Voor het interieur is er een nieuw instrumentarium met volgens Skoda een duidelijkere indeling en daardoor betere afleesbaarheid. Wie opteert voor de hogere uitrustingniveaus heeft daarbij voortaan de keus uit een two-tone dashboard. Voor alle Citigo's geldt dat de middentunnel tevens is herzien. Verder kregen de Blues- en Swing-audiosystemen een update om de inzittenden nog meer 'connected' te laten zijn, terwijl de diverse 'Simple Clever'-handigheidjes zijn gebleven. We noemen zoal de paraplu onder de passagiersstoel, een tassenhaak op het dashboardkastje en praktische bagagenetten in de 251 liter grote kofferbak.

Nog altijd turboloos
Motorisch is de gefacelifte Skoda Citigo als vanouds verkrijgbaar met een 60 of 75 pk sterke 1.0 liter driecilinderbenzine en een aardgasversie. Allen zonder turbo. Prima blokjes voor als je niet al te veeleisend bent. Toch, waarom de geblazen 1.0 TSI ook nu nog altijd gemist moet worden is ons een raadsel. De Volkswagen Up! rijdt immers al wel enige tijd met dat adequate turbomotortje rond. Hiërarchie?

Skoda zet de opgefriste Citigo vanaf deze zomer in de showrooms. Eventueel aangepaste prijzen volgen nog.

De nieuwe ŠKODA Citigo. Een complete auto voor een kleine prijs. Bekijk hier het actiemodel met extra voordeel.

Gerelateerde artikelen

Skoda-stagiairs hebben dakloze CitiJet af

Autonieuws
Skoda-stagiairs hebben CitiJet af
> Artikel lezen

Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy

Autonieuws
Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy
> Artikel lezen

Personaliseer je Skoda met dashboardstickers

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Citigo nu ook als Expedition en Active Pro

Autonieuws
Skoda breidt Citigo-assortiment uit met Expedition en Active Pro
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.