Autonieuws

Citroën C-Aircross voorbode compacte SUV

De C4 Aircross lukte het niet het hoofd boven water te houden tussen al het SUV-geweld. Al na drie jaar ging het model kopje onder. Citroën geeft echter niet op en presenteert met de C-Aircross Concept een mogelijke opvolger.

Met een lengte van 4,15 meter, breedte van 1,74 meter en een hoogte van 1,63 meter is de C-Aircross Concept weliswaar een slag kleiner, het wil niet zeggen dat de auto, wanneer 'ie eenmaal in productie is genomen, het ontstane gat kan opvullen dat de C4 Aircross achterliet. Misschien is het zelfs wel slim van Citroën om net iets compacter te gaan zitten dan voorheen, aangezien vooral de marktvraag naar compacte SUV's niet lijkt te stoppen. Anderzijds, de Fransen hebben ook al de C4 Cactus. En daarvoor gelden vergelijkbare buitenmaten.

Lekker eigenaardig
Welke Citroën de C-Aircross Concept ook gaat vervangen, serieproductie is zeker. Dat hebben de Fransen al bevestigd. En dat betekent dat we er weer een lekker eigenaardig SUV-alternatief bij krijgen. Mits de C-Aircross vrijwel 1-op-1 groen licht krijgt.

Zo ja, maak je dan maar alvast op voor de kenmerkende Airbumps, een retro-achtig meubilair vol vrolijke kleurtjes en een koets zoals eigenlijk alleen Citroën zich die kan permitteren. Misschien halen zelfs de suïcidedeuren wel de showroom. Daarmee zou het excentrieke plaatje pas echt compleet zijn.

Gerelateerde artikelen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu volledige prijslijst Citroën C4 Aircross

Autonieuws
Nu volledige prijslijst Citroën C4 Aircross
> Artikel lezen

Vanafprijs Citroën C4 Aircross bekend gemaakt

Autonieuws
Vanafprijs Citroën C4 Aircross bekend gemaakt
> Artikel lezen

Crossover-concept van Citroën duikt op

Autonieuws
Citroën Aircross Concept
> Artikel lezen

Citroën trekt doek van Aircross Concept

Autonieuws
Citroēn Aircross Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.