Autonieuws

Wen alvast aan de Panamera Sport Turismo

De Autosalon van Genève nadert. In de tweede week van maart barst dé autotentoonstelling los waar je als automerk moet staan als je iets bijzonder te melden hebt. Andere mondiale autobeurzen zijn wat dat betreft inferieur. En dus kan het niet anders dat het aftellen naar de langverwachte shooting brake van de Porsche Panamera kan beginnen.

Hij bevat de flamboyante koets van een (vierdeurs) shooting brake en is afgeleid van de Panamera Sport Turismo Concept. Een modelnaam die lekker op de tong ligt en makkelijk blijft hangen en het vermoeden bestaat dan ook dat Porsche trouw daaraan blijft wanneer de spotlights in Genève op standje ADHD gaan. Maar pin ons hier niet op vast alsjeblieft.

Prijs zal doorslaggevend zijn
Zelfs de grootste critici zijn het erover eens: de nieuwe Porsche Panamera ligt een stuk prettiger op het netvlies dan de eerste generatie. Een klassieke schoonheid is de vierdeurs coupé weliswaar nog altijd niet, maar Porsche heeft zonder meer een stap in de positieve richting gezet.

Menig twijfelaar zal door dat laatste alsnog te porren zijn voor een Panamera. Maar nu zijn er straks ineens twee opties en is het mogelijk alsnog lastig kiezen. Wordt het de Panamera shooting brake of toch de 'platte' variant? Afgaande op resultaten uit het verleden (zie: Mercedes E-klasse Combi versus CLS Shooting Brake) blijkt de factor prijs vaak doorslaggevend te zijn. Ja, zelfs bij een Porsche.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Stekkeren met de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

TechArt gaat los op Panamera Sport Turismo

Tuning & styling
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Deze Porsche Panamera is 'to die for'

Autonieuws
Deze Porsche Panamera is 'to die for'
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.