Autonieuws

Ford Mustang strakker en sterker, maar hoe sterk?

Ford heeft de Mustang onder handen genomen. Optisch, maar met name ook technisch. Leuk dat er door de Amerikanen wordt gecommuniceerd dat de hengst sterker is geworden. Maar hoeveel? Daarover hullen ze zich in stilzwijgen.

Wel wordt duidelijk dat de brandstofinspuiting is verbeterd. Die wetenschap gekoppeld aan de gegevens van de huidige versies, kunnen we het bordje 'meer pk's' hangen aan de V8 (was 421) en de 2.3 Ecoboost (was 317). Beide motoren zijn gekoppeld aan een tientraps automaat. De V6, al voorbehouden aan kopers in de Verenigde Staten, is van het strijdtoneel verdwenen.

Digitaal instrumentarium
De Mustang ontspringt de dans niet als het gaat over moderne techniek. Mustang-adepten zal de intrede van een digitaal instrumentarium niet als muziek in de oren klinken. Dat geldt ook voor de vele veiligheidssystemen waarmee Ford de Mustang bedeelt. Die moeten overigens niet worden gezien als een motie van wantrouwen. Door de Mustang te bedelen met onder meer Pre-Collision Assist, Lane Departure Warning, Lane Assist, Driver Alert System) geeft Ford er blijk van dat het veel op heeft met de kopersgroep.

Nog even geduld
Die groep wordt ongetwijfeld ook blij van een strakker afgesteld onderstel. Het uiterlijk aan de voorzijde spint garen bij een wat andere indeling van de verlichting en een verbrede grille. Aan de achterzijde van de vijf liter zien we vier uitlaatpijpen en wat andere achterlichten. Spotten van de vernieuwde Mustang is vooralsnog niet aan de orde. In het najaar wordt hij in de Verenigde Staten los gelaten en nog later in ons continent.

Gerelateerde artikelen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.