Autonieuws

#PRIMEURS DETROIT

Van deze 9 primeurs in Detroit moet je weet hebben

Detroit. Motor City. Voor enige periode deed de jaarlijks terugkerende North American Motor Show (NAIAS) amper nog ter zake. Maar dat was toen. Inmiddels doet het weer mee. Qua auto-industrie alsmede decor voor mondiale autoprimeurs. Dit zijn de 9 grootste op de 2017-editie waarvan je weet moet hebben.

Lexus LS
N01

Lexus LS

Hoe frustrerend moet het wel niet zijn voor Lexus om maar geen voet tussen de deur te krijgen bij kopers van Duitse luxemerken. De vele verwoede pogingen ten spijt. Toch geven de Japanners niet op, want de nieuwe LS is poging zoveel. Zouden ze dit keer wel slagen? Lees meer »

Kia Stinger
N02

Kia Stinger

‘Float like a butterfly, sting like a bee’. Deze quote van Muhammad Ali had de Kia’s primeur in Detroit niet beter in een notendop kunnen beschrijven. De Stinger is namelijk zowel luxe zakenauto als sportsedan. Niet zo gek met een bewezen ex-BMW-ingenieur als stuwende kracht. Lees meer »

Nissan Vmotion 2.0 Concept
N03

Nissan Vmotion 2.0 Concept

Nissan staat op scherp. Letterlijk. Want kijk maar eens aandachtig naar deze Vmotion 2.0 Concept. Met dit vlijmscherpe lijnenspel willen de Japanners stijgen in de ranglijst van grootste autofabrikanten ter wereld. Kortom, de nieuwe Micra is nog maar het begin. Lees meer »

Audi Q8 Concept
N04

Audi Q8 Concept

Gespierd en opzichtig. Maar designtechnisch niet zozeer een directe rivaal voor de BMW X6 en Mercedes GLE Coupé. Daartoe is het exterieur van de Audi Q8 te conventioneel. Anderzijds, laat hierover vooral het koperspubliek beslissen. Ergens vanaf een moment in 2018, wanneer Audi’s nieuwe SUV-vlaggenschip te koop zal zijn. Lees meer »

Volkswagen Tiguan Allspace
N05

Volkswagen Tiguan Allspace

Vaarwel Sharan, hallo Tiguan Allspace! Volkswagen’s timing om grote gezinnen (en zij met een voorliefde voor veel ruimte en praktisch bruikbaarheid) te blijven bedienen is perfect. Wie zit er bovendien nog te wachten op een MPV? Lees meer »

Mercedes-AMG GT
N06

Mercedes-AMG GT

Zijn voorganger mag dan de naam hebben, hoe langer de AMG GT in ons midden is, hoe fraaier hij wordt. Een facelift was daartoe niet eens nodig geweest. Gelukkig zag Mercedes dat ook in, zo minimaal zijn de cosmetische veranderingen. Meer pk’s daarentegen, dat valt nooit te weigeren. Lees meer »

Infiniti QX50
N07

Infiniti QX50

Niet volledig nieuw, wel bijna productierijp nu: de Infiniti QX50 Concept, een doorontwikkeling van de QX Sport Inspiration die begin vorig jaar in Peking werd onthuld. De dagen van de (stokoude) EX37 zijn hiermee geteld nu. Wat de QX50 extra interessant maakt is zijn krachtbron, te weten de revolutionaire VC-T-benzinemotor met variabele compressie. Lees meer »

Mercedes-Benz GLA
N08

Mercedes-Benz GLA

De veranderingen aan de GLA verdienen eigenlijk niet het predicaat ‘facelift’. Echter omdat het crossover-model significant heeft bijgedragen aan het feit dat Mercedes-Benz zich voortaan ’s werelds grootste premiummerk mag noemen, hoort de GLA toch in dit rijtje thuis. Lees meer »

Audi SQ5
N09

Audi SQ5

Een SUV met sportwagenprestaties, het blijft een onwennig fenomeen. En ook al wordt ervan slechts een handvol in Nederland verkocht elk jaar, we zouden niet meer zonder willen. Exact een jaar na de introductie van de gewone Q5 zijn we daarom maar wat blij met de SQ5, de 354 pk sterke topper van het leveringsprogramma. Al was het alleen maar om enig kleur aan het nu zo grijs en grauwe wagenpark toe te brengen. Lees meer »

Gerelateerde artikelen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Voor wie van kamperen én motorrijden houdt

Lifestyle & design
Voor wie van kamperen én motorrijden houdt
> Artikel lezen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen