Autonieuws

Visuele en motorische boost voor Mercedes-AMG GT

Mercedes-Benz mag zich over 2016 het best verkopende premiummerk noemen en dat is mede te danken aan het succes van performancedochter AMG. Een mooie gelegenheid om de AMG GT extra in het zonnetje te zetten met een subtiele facelift en nog wat meer vermogen voor de V8.

Naast puike verkoopcijfers heeft Mercedes-AMG nog meer te vieren in 2017. Dit jaar bestaat het bedrijf namelijk een halve eeuw. Hét moment voor een bijzonderheid in de vorm van de speciale AMG GT 50 Edition. Maar ook de AMG C is nieuw. Althans, voor de Coupé. Als Roadster was die er al.

Panamericana-grille
Naast nieuwe uitvoeringen staat de vernieuwde AMG GT vooral in het teken van enkele optische wijzigingen en meer vermogen voor de V8 in het vooronder. Cosmetisch is de 'Panamericana'-grille het grootste nieuws, de snoet vol lamellen waarover de AMG R, de absolute topper van het leveringsgamma, al van meet af aan beschikt. Nu zit die dus op alle AMG GT's.

Nieuw: AMG GT C Coupé
We haalden het zonet al eventjes aan: nieuw is de AMG GT C Coupé. Net als bij de Roadster moet die een brug slaan tussen de AMG GT S en de R. Het vermogen van de geblazen achtcilinder bedraagt daartoe 557 pk bij een koppel van 680 Nm. Daarnaast beschikt de GT C over een bredere carrosserie, een toegenomen spoorbreedte achter en vierwielsturing.

Oppepper voor 'normale' versies
Het vermogen van de AMG GT R blijft onveranderd, te weten 585 pk en 700 Nm. Meer kracht is er daarentegen wel voor de 'gewone' AMG GT en de S-variant. Die eerste heeft er 14 pk en 30 Nm bijgekregen, waardoor het totaal op 476 pk en 630 Nm is komen te liggen. De AMG GT S geniet voortaan 522 pk en 670 Nm, een winst van 12 pk en 20 Nm.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien
> Artikel lezen

Mercedes-topman: '2020 mooi jaar voor AMG GT Black Series'

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Black Series, ben jij dit?

Spyshots
'Mercedes wil GT4-racer naar de openbare weg brengen'
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.