Autonieuws

Nieuwe Kia Picanto: de details

Rond de zomer rijdt Kia een gloednieuwe Picanto bij de dealers binnen. Die is in alle opzichten volwassen geworden. Wij vertellen je alles dat we tot dusverre te weten zijn gekomen over de Koreaanse nieuweling.

Om te beginnen bij het design. Dat is duidelijk een evolutie op de vorige generatie, maar tegelijk oogt de koets stoerder en volwassener. Daarnaast is de familieband met de eveneens kersverse Rio uiteraard goed zichtbaar.

Ruimer zitten
Je zou op basis van de foto's menen dat de nieuwe Picanto ruimer in zijn jas zit, maar schijn bedriegt. Met een lengte van 3,60 meter is de auto exact even lang als de vorige generatie. De wielbasis is daarentegen wel langer geworden, mede door de wielen verder op de hoeken te plaatsen. Anderhalve centimeter is erbij gekomen, wat voor meer binnenruimte heeft gezorgd, aldus Kia. Zo groeide de bagageruimte naar 255 liter en kan er 1.010 liter worden meegenomen als de achterbank plat gaat.

Van alle gemakken voorzien
Moderner en luxer is de Picanto ook geworden. Zo worden de mooiere materialen en betere afwerking geprijsd en prijkt er een veelzijdig 7 inch infotainmentsysteem in het dashboard, voorzien van alle hedendaagse gemakken op het gebied van multimedia.

Drie motoren
Kia biedt voor de nieuwe Picanto drie verschillende benzinemotoren. De 1.0 (67 pk) en 1.25 MPI (84 pk) benzinemotoren zijn bekend van het uitgaande model, maar zijn voorzien van diverse verbeteringen die de motoren efficiënter maken. Vanaf het vierde kwartaal is ook de versie met de nieuwe 1,0-liter T-GDI-motor (turbobenzinemotor met directe inspuiting) leverbaar, wat de sterkste (100 pk) versie ooit van de Picanto is.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Kia Picanto (incl. prijzen)

Autonieuws
Vernieuwde Kia Picanto ook al voorzien van prijzen
> Artikel lezen

GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto

Autonieuws
GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto
> Artikel lezen

Warming-up: Kia Picanto World Cup Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Picanto al gepresenteerd in schetsen

Autonieuws
> Artikel lezen

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.