Autonieuws

Conceptcars van 2016: de 6 lekkerste

Redactie30 december 2016

De conceptcar heeft weleens glorieuzere dagen geteld. Het lijkt wel alsof automerken niet meer durven. Steeds meer wordt er op veilig gezinspeeld. Oftewel, fabrikanten gaan uiterst voorzichtig te werk en surrealistische uitspattingen zijn tegenwoordig vaker uitzondering dan regel. Desondanks was de spoeling conceptuele smaakmakers dit jaar ook weer niet zo dun om geen lekkere top-6 te kunnen samenstellen. En nu maar hopen dat ze allen zó in productie worden genomen.

Renault TreZor

Renault TreZor

Lang, laag en breed. Het zijn de perfecte proporties als er geïmponeerd moet worden. De Renault TreZor Concept heeft hier dan ook geen enkele moeite mee. En hij staat nog model voor de komende generatie Renaults ook! Laurens van den Acker dit it again. Lees meer »

Hyundai RN30

Hyundai RN30

Hyundai kampt met hetzelfde probleem als veel andere Aziatische fabrikanten: een ietwat zoutloos merkimago. Graag wordt dat anders gezien en daar wordt hard aan gewerkt. Na de onthulling van de RN30 zeggen wij: 'Laat ze maar lopen, die Zuid-Koreanen. Komt wel goed'. Lees meer »

Citroën DS E-tense

Citroën DS E-tense

Citroën heeft een naam hoog te houden omtrent conceptcars en sindsdien stelt het nooit teleur. Ook tijdens de laatste Autosalon van Genève niet, waar de DS E-tense stond te schitteren. Ondanks het hoge Audi R8-gehalte kan dit weleens de DS zijn die het luxemerk van Citroën nodig heeft. Lees meer »

Opel GT

Opel GT

Waarschijnlijk de meest 'productierijpe' conceptcar in dit rijtje. Nou, laten we het hopen, want we kunnen niet wachten op het moment dat Opel groen licht geeft voor de bouw van deze reïncarnatie van de illustere GT. Seks op wielen dit. Lees meer »

Lexus UX

Lexus UX

‘Oogbalverpulverd’ schreven we toen Lexus het doek trok van de UX Concept. Precies hoe Lexus ons hebben wilde. En geloof het of niet, dit is hoe een conceptcar hoort te zijn: van de zotte en surrealistisch, maar van dien mate dat er genoeg ruimte overblijft om te relativeren. De UX staat immers model voor een toekomstige crossover van Lexus. Lees meer »

Mercedes-Maybach 6

Mercedes-Maybach 6

Maybach, slechts sporadisch laat het van zich horen. Maar als het dan zover is, dan hoeft het niet te schreeuwen om aandacht. Dat krijgt het vanzelf. Wat wil je middels bolides als de Mercedes-Maybach 6. Zelden kwamen heden en verleden zo goddelijk mooi bij elkaar in een auto. Lees meer »

Gerelateerde artikelen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen

Deze Scania zoekt jonge truckers

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Stoere Ford Ranger Raptor toch naar Nederland

Autonieuws
> Artikel lezen

Voor wie van kamperen én motorrijden houdt

Lifestyle & design
Voor wie van kamperen én motorrijden houdt
> Artikel lezen