Autonieuws

Nieuwe Kia Picanto al gepresenteerd in schetsen

Wakker worden met Kia deze ochtend. Met de nieuwe Picanto om precies te zijn. Het Zuid-Koreaantje is alvast voor ons uit geschetst in de aanloop naar zijn officiële onthulling, waarschijnlijk op de Autosalon van Genève in maart volgend jaar.

Opmerkelijk genoeg geen mysterieuze teaser(s) dit keer en ook geen abstracte tekening(en) die meestal weinigzeggend zijn, maar in plaats daarvan in één klap een drietal realistische schetsen is wat Kia ons van de nieuwe Picanto voorschotelt. De derde generatie al weer. Meteen valt de verwantschap met de eveneens pas gepresenteerde Rio op.

Volwassener
De Picanto is een regelrechte bestseller voor Kia, en dat wil het merk graag zo houden. In het nieuwe design valt zodoende de huidige generatie te herkennen, maar tegelijk oogt de populaire A-segmenter veel volwassener en krachtiger. Vanbinnen misschien nog wel meer dan van buiten, waar de gelijkenis met de nieuwe Rio eveneens groot is.

Lekker vrolijk weer
Een automaat is kennelijk ook weer van de partij straks en Kia rept over een kleurenpalet die omvangrijker is dan ooit tevoren. Daar worden we nu al vrolijk van, al is het nog maanden wachten op het definitie resultaat.

Gerelateerde artikelen

Warming-up: Kia Picanto World Cup Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto

Autonieuws
GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto
> Artikel lezen

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Kia Picanto (incl. prijzen)

Autonieuws
Vernieuwde Kia Picanto ook al voorzien van prijzen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.